Search
Generic filters

Nye fotofunksjoner i iOS 8

Kameraappen er også oppdatert i kommende iOS 8 for iPhone, iPad og iPod touch, og nå åpner Apple for utvikling av enda mer avanserte kameraapper.

Siden Apple lanserte iPhone i 2007, har kameraappen blitt gradvis bedre og nå tar Apple et nytt skritt i retning en mer avansert kamerafunksjon. Når iOS 8, operativsystemet til iPhone, iPad og iPod touch (femte generasjon), kommer i høst, er det med en rekke forbedringer og nye funksjoner.

I kameraappen som slippes i iOS 8, blir det mulig å velge selvutløsertid på tre eller 10 sekunder, direkte fra menyfeltet ved siden av skjermbildet, og man kan velge lysmåling og fokuspunkt individuelt på ulike steder i motivet.

Les mer om nyhetene i iOS 8 her.

Det er slike ting man måtte bruke en tredjeparts app for å få til i iOS 7, som 645 Pro vist på skjermbildet under:

645 Pro screen iPhone

Time Lapse er også en ny funksjon i iOS 8. Med den kan man lage en video satt sammen av stillbilder man har tatt med fastsatte intervaller. Slik kan man lage rask film hvor alle bevegelser spilles av fortere enn i virkeligheten. Da kan man se en soloppgang på 10 sekunder.

Panoramafunksjonen i iPhone, kommer også til iPad (fra iPad 2).

For utviklere av fotoapper, er det nye PhotoKit et velkomment verktøy. Det gjør det for første gang mulig å få tilgang til alle innstillinger i kameraet, slik at de har enda større muligheter for å utvikle mer avanserte funksjoner i tredjeparts kameraapper.

Da kan de også utvikle mer kreative redigeringsfunksjoner, siden appene kan få direkte tilgang til bildene man har lagret i kamerarullen på mobilen.

iOS 8 er tilpasset iPhone fra 4S-modellen, iPod touch femte generasjon og iPad fra 2-eren og den orginale mini.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.