iOS 8

Kameraappen er også oppdatert i kommende iOS 8 for iPhone, iPad og iPod touch, og nå åpner Apple for utvikling av enda mer avanserte kameraapper.
forfatter

Siden Apple lanserte iPhone i 2007, har kameraappen blitt gradvis bedre og nå tar Apple et nytt skritt i retning en mer avansert kamerafunksjon. Når iOS 8, operativsystemet til iPhone, iPad og iPod touch (femte generasjon), kommer i høst, er det med en rekke forbedringer og nye funksjoner.

I kameraappen som slippes i iOS 8, blir det mulig å velge selvutløsertid på tre eller 10 sekunder, direkte fra menyfeltet ved siden av skjermbildet, og man kan velge lysmåling og fokuspunkt individuelt på ulike steder i motivet.

Les mer om nyhetene i iOS 8 her.

Det er slike ting man måtte bruke en tredjeparts app for å få til i iOS 7, som 645 Pro vist på skjermbildet under:

645 Pro screen iPhone

Time Lapse er også en ny funksjon i iOS 8. Med den kan man lage en video satt sammen av stillbilder man har tatt med fastsatte intervaller. Slik kan man lage rask film hvor alle bevegelser spilles av fortere enn i virkeligheten. Da kan man se en soloppgang på 10 sekunder.

Panoramafunksjonen i iPhone, kommer også til iPad (fra iPad 2).

For utviklere av fotoapper, er det nye PhotoKit et velkomment verktøy. Det gjør det for første gang mulig å få tilgang til alle innstillinger i kameraet, slik at de har enda større muligheter for å utvikle mer avanserte funksjoner i tredjeparts kameraapper.

Da kan de også utvikle mer kreative redigeringsfunksjoner, siden appene kan få direkte tilgang til bildene man har lagret i kamerarullen på mobilen.

iOS 8 er tilpasset iPhone fra 4S-modellen, iPod touch femte generasjon og iPad fra 2-eren og den orginale mini.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.