iOS 8

Kameraappen er også oppdatert i kommende iOS 8 for iPhone, iPad og iPod touch, og nå åpner Apple for utvikling av enda mer avanserte kameraapper.
Annonse
Annonse
forfatter

Siden Apple lanserte iPhone i 2007, har kameraappen blitt gradvis bedre og nå tar Apple et nytt skritt i retning en mer avansert kamerafunksjon. Når iOS 8, operativsystemet til iPhone, iPad og iPod touch (femte generasjon), kommer i høst, er det med en rekke forbedringer og nye funksjoner.

I kameraappen som slippes i iOS 8, blir det mulig å velge selvutløsertid på tre eller 10 sekunder, direkte fra menyfeltet ved siden av skjermbildet, og man kan velge lysmåling og fokuspunkt individuelt på ulike steder i motivet.

Les mer om nyhetene i iOS 8 her.

Det er slike ting man måtte bruke en tredjeparts app for å få til i iOS 7, som 645 Pro vist på skjermbildet under:

645 Pro screen iPhone

Annonse

Time Lapse er også en ny funksjon i iOS 8. Med den kan man lage en video satt sammen av stillbilder man har tatt med fastsatte intervaller. Slik kan man lage rask film hvor alle bevegelser spilles av fortere enn i virkeligheten. Da kan man se en soloppgang på 10 sekunder.

Panoramafunksjonen i iPhone, kommer også til iPad (fra iPad 2).

For utviklere av fotoapper, er det nye PhotoKit et velkomment verktøy. Det gjør det for første gang mulig å få tilgang til alle innstillinger i kameraet, slik at de har enda større muligheter for å utvikle mer avanserte funksjoner i tredjeparts kameraapper.

Da kan de også utvikle mer kreative redigeringsfunksjoner, siden appene kan få direkte tilgang til bildene man har lagret i kamerarullen på mobilen.

iOS 8 er tilpasset iPhone fra 4S-modellen, iPod touch femte generasjon og iPad fra 2-eren og den orginale mini.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Nyeste lekkasje avslører nesten alt.
Kommer med nytt kamerasystem.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.