Ny type datahøyttaler

Creative Sound BlasterAxx er en ny generasjon PC-høyttalere som skal gjøre det kult å strømme fra mobile enheter.

Creative lover ”fantastisk lyd” med Sound BlasterAxx, på en svært enkel måte. Flaggskipmodellen Sound BlasterAxx SBX 20 har en lekker og enkel sekskantet design, som presselanseringen lover at ”blåser folk overende, selv om det ikke er nødvendig med en ekstern strømforsyning”. Selv om vi ikke akkurat regner med å bli blåst overende, er det spennende å høre hva Creative har fått ut av en høyttaler til 1.550 kroner.

Høyttaleren er kompatibel med både MC og Mac, i tillegg til mobile produkter som iPhone, iPad, Android-telefoner og –nettbrett, takket være bluetooth-overføring. Enheten har også innebygde, doble mikrofoner for samtaler.

– Sound BlasterAxx gir frihet, total kontroll og komfort. Bare et enkelt trykk på de mobile enhetene gir brukerne muligheten til å skreddersy sin egen lydopplevelse til musikk, film og spill. Vi har også designet produktet til å levere fantastisk lydkvalitet på smarttelefoner og håndfri Skype-oppkall via adaptive kommunikasjonsteknologier, som kan lukke ute støy i omgivelsene og fokusere mikrofonsettet til nøyaktig opptak av stemmen. Hvis du vil, kan du endre stemme når du ringer til andre, blir Creatives styreformann og administrerende direktør Sim Wong Hoo, skaperen av Sound Blaster, sitert i pressemeldingen. – Pluss at det utrolig enkelt å bruke!

Creative lover at alle høyttalerne i serien er like enkle å bruke som å stikke inn en USB-dongle. Plug-and-play. Stikk-og-start.

Sound BlasterAxx bruker en patent kalt «stablet stereo» høyttalerdesign, som bruker to høyttalerenheter, vinklet for å gi litt stereoseparasjon. Kombinert med SBX Pro Studio Surround-teknologi, skal de gi mer fylde i rommet, med lyd en kompakt enhet drevet av kun USB-strøm.

Toppmodellen Sound BlasterAxx SBX 20 får en veiledende pris på 1.549 kroner og blir tilgjengelig i August 2012. Sound BlasterAxx SBX 10 og SBX 8 koster henholdsvis 1.249 og 849 kroner, tilgjengelig juli 2012.

creative.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!