Ny Smart Home-standard på vei

I fremtiden skal alle Smart Home-enheter kunne snakke sammen. Amazon, Apple, Google og ZigBee Alliance er alle med på prosjektet.
Annonse
Annonse
forfatter

De største produsentene av teknologi og produkter til det smarte hjem slår seg nå sammen for å lage en ny standard, som vil bety at alle Smart Home-enheter vil kunne snakke sammen i fremtiden.

Det er kjernen i flere nesten lignende pressemeldinger, som ble utsendt i går av Amazon, Apple og Google. De tre tech-gigantene inngår sammen med ZigBee Alliance (som inkluderer virksomhetene IKEA, Samsung og Signify) et samarbeid som har fått navnet «Connected Home over IP».

I første omgang er det snakk om en arbeidsgruppe som skal etablere en ny open source kommunikasjonsstandard for det smarte hjem. Den nye protokollen kommer til å være IP-basert, som vil gjøre det så lett som mulig for Smart Home-enheter fra forskjellige produsenter å kommunisere både med hverandre samt med mobilapper og diverse cloud-baserte tjenester.

Du skal selv kunne velge din digitale assistent

Det inkluderer også stemmestyrte digitale assistenter som Alexa, Google Assistant og Siri, som åpner opp for at alle enheter i det smarte hjem fritt skal kunne jobbe sammen med den assistenten du foretrekker.

Den nye protokollen vil også fokusere på sikkerhet, bl.a. gjennom å innføre en felles standard for sertifisering og godkjennelse av nye smarte enheter i hjemmet.

Hvorfor iP?

Det er flere grunner til at produsentene har valgt å basere den nye standarden på IP (Internet Protocol), skriver de på Connected Home over IP-nettsiden.

Med IP kan data dirigeres på tvers av nettverk uavhengig av de fysiske lag og underliggende linklag, og det er nok av godt testede algoritmer og infrastruktur til å utføre routing, switching og firewall på robuste og sikre måter.

Med IP følger også kjente transportprotokoller som TCP og UDP, som skjerper sikkerheten og privatlivet for brukeren.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.