Spillkonsoll

Spillkonsollen kommer i oppgradert versjon tidsnok til lanseringen av hodesettet PlayStation VR.
Annonse
Annonse
forfatter

Det kommende Virtual Reality-hodesettet PlayStation VR, som kommer til Norge i oktober, skal fungere med den eksisterende PS4-konsollen. Men Sony holder samtidig på å utvikle en ny versjon av konsollen, som skal gi en enda bedre VR-opplevelse. Med mer kraft skal den gi en langt mer sømløs VR-spillopplevelse. Dette i følge Wall Street Journal (artikkel har betalingsmur).

Ultra HD
I følge kilder som kjenner til Sonys planer, er det trolig at både 2013- og 2016-versjonen av konsollen vil støtte den samme katalogen PS4-spillutgivelser. Men den nye versjonen skal i tillegg støtte spill i 4K Ultra HD-oppløsning (3840 x 2160).

Spill i denne oppløsningen krever enorm grafikkprosessering. I utgangspunktet kunne det derfor vært naturlig å tro at den nye konsollen kun vil støtte UHD-oppløsning ved videoavspilling, mens all spilling skjer i vanlig HD-oppløsning. Derimot krever Virtual Reality den høyere oppløsningen for å hindre synlige piksler, hvilket kan lede oss til å likevel tro på at den nye konsollen faktisk vil kunne kjøre spill i UHD. Dette blir spennende!

Først var det snakk om at den nye konsollen skulle lanseres i oktober, men nå ser det ut til at den kommer tidligere. Vi vet verken spesifikasjoner, pris eller hva den til slutt kommer til å hete. Selv om både PlayStation 4K og PlayStation 4.5 har vært foreslått.

Kilde: WSJ / BGR

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.