Spillkonsoll

Spillkonsollen kommer i oppgradert versjon tidsnok til lanseringen av hodesettet PlayStation VR.
Annonse
Annonse
forfatter

Det kommende Virtual Reality-hodesettet PlayStation VR, som kommer til Norge i oktober, skal fungere med den eksisterende PS4-konsollen. Men Sony holder samtidig på å utvikle en ny versjon av konsollen, som skal gi en enda bedre VR-opplevelse. Med mer kraft skal den gi en langt mer sømløs VR-spillopplevelse. Dette i følge Wall Street Journal (artikkel har betalingsmur).

Ultra HD
I følge kilder som kjenner til Sonys planer, er det trolig at både 2013- og 2016-versjonen av konsollen vil støtte den samme katalogen PS4-spillutgivelser. Men den nye versjonen skal i tillegg støtte spill i 4K Ultra HD-oppløsning (3840 x 2160).

Spill i denne oppløsningen krever enorm grafikkprosessering. I utgangspunktet kunne det derfor vært naturlig å tro at den nye konsollen kun vil støtte UHD-oppløsning ved videoavspilling, mens all spilling skjer i vanlig HD-oppløsning. Derimot krever Virtual Reality den høyere oppløsningen for å hindre synlige piksler, hvilket kan lede oss til å likevel tro på at den nye konsollen faktisk vil kunne kjøre spill i UHD. Dette blir spennende!

Først var det snakk om at den nye konsollen skulle lanseres i oktober, men nå ser det ut til at den kommer tidligere. Vi vet verken spesifikasjoner, pris eller hva den til slutt kommer til å hete. Selv om både PlayStation 4K og PlayStation 4.5 har vært foreslått.

Kilde: WSJ / BGR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet