Spillkonsoll

Spillkonsollen kommer i oppgradert versjon tidsnok til lanseringen av hodesettet PlayStation VR.
forfatter

Det kommende Virtual Reality-hodesettet PlayStation VR, som kommer til Norge i oktober, skal fungere med den eksisterende PS4-konsollen. Men Sony holder samtidig på å utvikle en ny versjon av konsollen, som skal gi en enda bedre VR-opplevelse. Med mer kraft skal den gi en langt mer sømløs VR-spillopplevelse. Dette i følge Wall Street Journal (artikkel har betalingsmur).

Ultra HD
I følge kilder som kjenner til Sonys planer, er det trolig at både 2013- og 2016-versjonen av konsollen vil støtte den samme katalogen PS4-spillutgivelser. Men den nye versjonen skal i tillegg støtte spill i 4K Ultra HD-oppløsning (3840 x 2160).

Spill i denne oppløsningen krever enorm grafikkprosessering. I utgangspunktet kunne det derfor vært naturlig å tro at den nye konsollen kun vil støtte UHD-oppløsning ved videoavspilling, mens all spilling skjer i vanlig HD-oppløsning. Derimot krever Virtual Reality den høyere oppløsningen for å hindre synlige piksler, hvilket kan lede oss til å likevel tro på at den nye konsollen faktisk vil kunne kjøre spill i UHD. Dette blir spennende!

Først var det snakk om at den nye konsollen skulle lanseres i oktober, men nå ser det ut til at den kommer tidligere. Vi vet verken spesifikasjoner, pris eller hva den til slutt kommer til å hete. Selv om både PlayStation 4K og PlayStation 4.5 har vært foreslått.

Kilde: WSJ / BGR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.