Ny Apple TV blir spillkonsoll?

Ryktene sier at en ny Apple TV enhet med spillkontroll er på vei.

Den lille Apple TV er en populær mediespiller og en veldig kjekk tilleggsenhet for deg som har en eldre TV uten smartfunksjoner. Dagens versjon gir enkel tilgang til tjenester som Netflix, Youtube og nedlastbare filmer fra nettbutikken iTunes. Den kobles enkelt til trådløst nettverk og til din eksisterende TV via HDMI kabel.

Nye apps og spill
Nå sier ryktene at en ny, oppgradert versjon av TV-enheten er på vei. Den nye Apple TV vil sannsynligvis være basert på en mer fullverdig versjon av operativsystemet iOS, hvor man vil ha anledning til å laste ned flere apps – og spill. Ryktene sier nemlig også at Apple TV vil fungere som en spillkonsoll med støtte for håndholdte kontroller, alternativt styring via nettbrett eller mobil.

Apple rapporterte nylig at deres App Store omsatte for 10 milliarder dollar i 2013 , herav 1 milliard dollar i desember alene. Spill står for en stor andel av omsetningen, og bestselgerlisten domineres av titler som Minecraft, Angry Birds, Need for speed og Grand Theft Auto. Det ville ikke overraske oss om Apple vurderer en ny Apple TV med spillbarhet for å gi App Store enda bredere nedslagsfelt og ytterligere inntekter.

Mulig 4K-støtte?
I tillegg spekuleres det i om den nye Apple TV også vil få høyere bildekvalitet i form av 4K oppløsning (3840 x 2160 piksler). Men dette er nok ren ønsketenkning dersom prisen på Apple TV skal kunne bevares noenlunde der den er i dag (ca 700 kroner).

Uansett, hvis ryktene stemmer kan Apple være blant de første på markedet med en 4K kompatibel mediespiller. Neste steg kan i så fall være å tilby 4K nedlastbare filmer via nettbutikken iTunes. Sony og amerikanske RED har allerede lansert sine 4K videospillere med tilhørende nedlastingstjenester, men utvalget av filmer er foreløpig begrenset. Dersom Apple velger å entre 4K-markedet vil det kunne bety mye for den generelle tilgangen på 4K innhold. Det er i så fall gode nyheter for de som allerede har kjøpt, eller vurderer å kjøpe en ny TV med 4K oppløsning. Vi krysser fingrene!

Kilde: 9to5mac.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!