TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ny Android Wear-versjon støtter Wi-Fi

Android Wear 5.1 er på vei til din smarteklokke. Her er alle nyhetene.

forfatter
Publisert 29.04.15 - 13:01

For få uker siden skrev vi at den kommende utgaven av Android Wear kanskje ville komme til å virke sammen med iPhone.

Den historien har vist seg å ikke stemme. I hvert fall foreløpig, for Google har på sin offisielle Android-blogg netopp offentliggjort nyhetene i Android Wear 5.1, som rulles ut til brukerne i løpet av de kommende ukene.

Blant de største nyhetene er “always-on” apper samt Wi-Fi-støtte.

Førstnevnte vil si at apper kan være synlige på urskiven så lenge du ønsker, så du ikke er nødt til å riste på armen eller trykke på skjermen for å få frem skjermbildet. En smart strømsparingsdetalj er at skjermen går i svart-hvitt når du ikke ser på klokken.

alwayson_500

Støtte for Wi-Fi innebærer at klokken kan gi deg notifikasjoner og meldinger, selv om du ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidde av din smartmobil. Hvis din Android Wear-klokke er tilkoblet et trådløst nettverk via Wi-Fi, og din telefon har en dataforbindelse (selvom den skulle befinne seg flere hundre kilometer borte), så kan du sende beskjeder og bruke alle dine apper som du pleier.

En tredje liten men praktisk nyhet er at man nå kan bla mellom faner på klokkeskjermen bare ved å vrikke på håndleddet. På den måten kan man sjekke ut klokken, selv om man ikke har hendene frie.

apps_people_actions_250x250 (4)

Oppdateringen kommer til LG Watch Urbane, Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, ASUS ZenWatch, Sony SmartWatch 3 og Samsung Gear Live.

LG G Watch vil imidlertid ikke få utbytte av Wi-Fi-støtten, da denne klokken ikke har innebygd Wi-Fi.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Google sier farvel til spill-streaming Den 18. januar 2023 stenger Googles cloud-baserte spilltjeneste. Brukerne får pengene sine tilbake.
Nå er "USB-C" loven vedtatt Forbrukerne vil snart kunne bruke én enkelt ladeløsning for sine elektroniske enheter, melder EU-parlamentet.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Følg Lyd & Bilde