Ny Android Wear-versjon støtter Wi-Fi

Android Wear 5.1 er på vei til din smarteklokke. Her er alle nyhetene.

Skrevet av / 29.04.15 - 13:01
Ny Android Wear-versjon støtter Wi-Fi

For få uker siden skrev vi at den kommende utgaven av Android Wear kanskje ville komme til å virke sammen med iPhone.

Den historien har vist seg å ikke stemme. I hvert fall foreløpig, for Google har på sin offisielle Android-blogg netopp offentliggjort nyhetene i Android Wear 5.1, som rulles ut til brukerne i løpet av de kommende ukene.

Blant de største nyhetene er “always-on” apper samt Wi-Fi-støtte.

Førstnevnte vil si at apper kan være synlige på urskiven så lenge du ønsker, så du ikke er nødt til å riste på armen eller trykke på skjermen for å få frem skjermbildet. En smart strømsparingsdetalj er at skjermen går i svart-hvitt når du ikke ser på klokken.

alwayson_500

Støtte for Wi-Fi innebærer at klokken kan gi deg notifikasjoner og meldinger, selv om du ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidde av din smartmobil. Hvis din Android Wear-klokke er tilkoblet et trådløst nettverk via Wi-Fi, og din telefon har en dataforbindelse (selvom den skulle befinne seg flere hundre kilometer borte), så kan du sende beskjeder og bruke alle dine apper som du pleier.

En tredje liten men praktisk nyhet er at man nå kan bla mellom faner på klokkeskjermen bare ved å vrikke på håndleddet. På den måten kan man sjekke ut klokken, selv om man ikke har hendene frie.

apps_people_actions_250x250 (4)

Oppdateringen kommer til LG Watch Urbane, Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, ASUS ZenWatch, Sony SmartWatch 3 og Samsung Gear Live.

LG G Watch vil imidlertid ikke få utbytte av Wi-Fi-støtten, da denne klokken ikke har innebygd Wi-Fi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kommer de første produkter fra Nothings budsjettmerke

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Scroll to Top