Smartklokker

Android Wear 5.1 er på vei til din smarteklokke. Her er alle nyhetene.
Annonse
Annonse
forfatter

For få uker siden skrev vi at den kommende utgaven av Android Wear kanskje ville komme til å virke sammen med iPhone.

Den historien har vist seg å ikke stemme. I hvert fall foreløpig, for Google har på sin offisielle Android-blogg netopp offentliggjort nyhetene i Android Wear 5.1, som rulles ut til brukerne i løpet av de kommende ukene.

Blant de største nyhetene er “always-on” apper samt Wi-Fi-støtte.

Førstnevnte vil si at apper kan være synlige på urskiven så lenge du ønsker, så du ikke er nødt til å riste på armen eller trykke på skjermen for å få frem skjermbildet. En smart strømsparingsdetalj er at skjermen går i svart-hvitt når du ikke ser på klokken.

alwayson_500

Støtte for Wi-Fi innebærer at klokken kan gi deg notifikasjoner og meldinger, selv om du ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidde av din smartmobil. Hvis din Android Wear-klokke er tilkoblet et trådløst nettverk via Wi-Fi, og din telefon har en dataforbindelse (selvom den skulle befinne seg flere hundre kilometer borte), så kan du sende beskjeder og bruke alle dine apper som du pleier.

En tredje liten men praktisk nyhet er at man nå kan bla mellom faner på klokkeskjermen bare ved å vrikke på håndleddet. På den måten kan man sjekke ut klokken, selv om man ikke har hendene frie.

apps_people_actions_250x250 (4)

Oppdateringen kommer til LG Watch Urbane, Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, ASUS ZenWatch, Sony SmartWatch 3 og Samsung Gear Live.

LG G Watch vil imidlertid ikke få utbytte av Wi-Fi-støtten, da denne klokken ikke har innebygd Wi-Fi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.