Nettbrett med Android 3.2!

Annonse
Annonse
forfatter

Det er kinesiske Huawei som annonserer verdens første 7-tommes nettbrett med Android Honeycomb 3.2.

Nettbrettet MediaPad fra Huawei er på størrelse med Samsungs første og nå utgående Galaxy Tab. Det betyr at der de fleste andre nettbrett satser på større skjermer og dermed stort sett er avhengige av en bæreveske for å ha med seg rundt, vil Huawei MediaPad passe ned i en litt stor innerlomme.

Og mens den nye Honeycomb-oppdateringen egentlig ikke er så spennende (det later til å være bare versjon 3.1 tilpasset 7-tommes skjermer), er det andre ting med MediaPad som imponerer.

For det første har den en dobbeltkjerne Qualcomm 1,2 GHz prosessor, og er dermed like kraftig som mange laptoper. Videre er skjermens oppløsning oppgitt til noe kryptiske 217 piksler pr. tomme, som med litt regning kan tyde på at berøringspanelet av typen LCD er på 1366 x 768 piksler. Til sammenlikning har iPad 2 132 piksler pr. tomme, eller 1024 x 768 piksler totalt (Samsungs første Galaxy Tab har 1024 x 600). MediaPad kan dessuten spille av 1080p video gjennom HDMI-utgangen.

Et kamera på 1,3 megapiksler sitter i front for videosamtaler, mens et 5 MP kamera finnes på baksiden. Tykkelsen er på 10,5 mm, og vekten bare 390 gram, omtrent samme som første generasjon Samsung Galaxy Tab. Nettbrettet har både 3G, Wi-Fi og GPS, og batteritiden oppgis til respektable 6 timer.

Annonse

I USA slippes brettet i 3. kvartal 2011, mens vi mangler info om europeisk lansering. Pris ikke tilgjengelig i skrivende stund.

huaweidevice.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.