Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Nettbrett med Android 3.2!

Det er kinesiske Huawei som annonserer verdens første 7-tommes nettbrett med Android Honeycomb 3.2.

Nettbrettet MediaPad fra Huawei er på størrelse med Samsungs første og nå utgående Galaxy Tab. Det betyr at der de fleste andre nettbrett satser på større skjermer og dermed stort sett er avhengige av en bæreveske for å ha med seg rundt, vil Huawei MediaPad passe ned i en litt stor innerlomme.

Og mens den nye Honeycomb-oppdateringen egentlig ikke er så spennende (det later til å være bare versjon 3.1 tilpasset 7-tommes skjermer), er det andre ting med MediaPad som imponerer.

For det første har den en dobbeltkjerne Qualcomm 1,2 GHz prosessor, og er dermed like kraftig som mange laptoper. Videre er skjermens oppløsning oppgitt til noe kryptiske 217 piksler pr. tomme, som med litt regning kan tyde på at berøringspanelet av typen LCD er på 1366 x 768 piksler. Til sammenlikning har iPad 2 132 piksler pr. tomme, eller 1024 x 768 piksler totalt (Samsungs første Galaxy Tab har 1024 x 600). MediaPad kan dessuten spille av 1080p video gjennom HDMI-utgangen.

Et kamera på 1,3 megapiksler sitter i front for videosamtaler, mens et 5 MP kamera finnes på baksiden. Tykkelsen er på 10,5 mm, og vekten bare 390 gram, omtrent samme som første generasjon Samsung Galaxy Tab. Nettbrettet har både 3G, Wi-Fi og GPS, og batteritiden oppgis til respektable 6 timer.

I USA slippes brettet i 3. kvartal 2011, mens vi mangler info om europeisk lansering. Pris ikke tilgjengelig i skrivende stund.

huaweidevice.com

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.