Nettbrett med Android 3.2!

Det er kinesiske Huawei som annonserer verdens første 7-tommes nettbrett med Android Honeycomb 3.2.

Nettbrettet MediaPad fra Huawei er på størrelse med Samsungs første og nå utgående Galaxy Tab. Det betyr at der de fleste andre nettbrett satser på større skjermer og dermed stort sett er avhengige av en bæreveske for å ha med seg rundt, vil Huawei MediaPad passe ned i en litt stor innerlomme.

Og mens den nye Honeycomb-oppdateringen egentlig ikke er så spennende (det later til å være bare versjon 3.1 tilpasset 7-tommes skjermer), er det andre ting med MediaPad som imponerer.

For det første har den en dobbeltkjerne Qualcomm 1,2 GHz prosessor, og er dermed like kraftig som mange laptoper. Videre er skjermens oppløsning oppgitt til noe kryptiske 217 piksler pr. tomme, som med litt regning kan tyde på at berøringspanelet av typen LCD er på 1366 x 768 piksler. Til sammenlikning har iPad 2 132 piksler pr. tomme, eller 1024 x 768 piksler totalt (Samsungs første Galaxy Tab har 1024 x 600). MediaPad kan dessuten spille av 1080p video gjennom HDMI-utgangen.

Et kamera på 1,3 megapiksler sitter i front for videosamtaler, mens et 5 MP kamera finnes på baksiden. Tykkelsen er på 10,5 mm, og vekten bare 390 gram, omtrent samme som første generasjon Samsung Galaxy Tab. Nettbrettet har både 3G, Wi-Fi og GPS, og batteritiden oppgis til respektable 6 timer.

I USA slippes brettet i 3. kvartal 2011, mens vi mangler info om europeisk lansering. Pris ikke tilgjengelig i skrivende stund.

huaweidevice.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.