Search
Generic filters

Naim satser hardt med ny nettverksspiller

Nettverksspilleren NDS fra Naim er en perverst påkostet sak, som ikke engang inkluderer strømforsyning.

NDS er resultatet av Naims søken etter enda mer dynamisk og musikalsk lyd, med lavest mulig forvrengning. Minimum interferens i signalgangen er viktig, og Naim tilbyr dessuten valgfri oppgradering av strømforsyning. Et prestisjeprodukt som tar mål for seg å trylle mikrodetaljene ut av musikkfilene.

Uten strømforsyning
Produktet har faktisk ikke egen strømforsyning, og må få strøm av enten XP5 XS, XPS 2 eller 555 PS, som alle befinner seg i ulike prisklasser. Det er i tillegg mulighet for å oppgradere med en ekstra 555 PS for å forsyne de analoge og digitale kretsene med separat strøm. Det kan virke som jåleri, og før vi selv har fått høre forskjellene mellom de ulike strømforsyningene, kan vi heller ikke se bort fra at det er nettopp det. Men tidligere Naim-produkter har gitt noen aha-opplevelser ved å oppgradere strømforsyningen.

Strømforsyning må kjøpes utenom.

Pris
Veiledende pris blir ca 65.000 kroner, det betyr en minimumspris på 81.600 kroner med den billigste strømforsyningen XP5 XS, mens makspris med to stk. 555 PS blir 177.000 kroner. Det kan du nesten få en splitter ny Toyota Yaris for!

Utstyr
For den prisen støtter nettverksspilleren selvsagt 24-bit/192kHz oppløsning, og den inkluderer internettradio. For å få støy ned til et absolutt minimum har Naim latt være å inkludere FM- og DAB-radio.

Derimot finnes tre koaksiale digitalinnganger, slik at flere lydkilder kan nyte spillerens meget påkostete digitalkonvertering. En USB-inngang i front strømmer dessuten fra minnepinne, harddisk eller iPod digitalt. Ved hjelp av en app kan  iPhone, iPad eller iPod Touch brukes til å styre spillelistene på NDS.

Alle de vanlige filformatene støttes, inkludert WAV, FLAC, AIFF, Apple Lossless, AAC, WMA, Ogg Vorbis og MP3.

Til hundre tusen kroner er det likevel én ting vi savner i pakka, nemlig gavekort til psykologen…

ljudtema.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.