Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå starter apputviklingen

Apple Watch kommer ikke før en gang neste år, men apputviklere kan allerede nå begynne å lage apps for smartklokken.

Skrevet av / 19.11.14 - 11:12
Nå starter apputviklingen

Apple slapp nylig WatchKit, som er et utviklingsprogram for tredjeparts apper på den kommende Apple Watch. Apputviklere kan laste ned Xcode 6.2 og WatchKit og allerede nå starte utviklingen av apper tilpasset den lille skjermen på Apples smartklokke.

I WatchKit er skjermoppløsningen oppgitt til  272 x 340 piksler for den 38 mm høye versjonen, og 312 x 390 piksler for den 42 mm høye Apple Watch, og Apple kaller skjermene for retinaskjermer, fordi de mener oppløsningen er høy for så små skjermer.

Samtidig har Apple sluppet en betaversjon av iOS 8.2 – programvare til iPhone og iPad, som støtter Apple Watch, slik at utviklerne kan teste apper på klokken, og funksjonaliteten sammen med en iPhone med iOS 8.2 beta.

Fra pressemeldingen:

«Apple Watch er vår mest personlige enhet, og WatchKit utstyrer de dyktige iOS-utviklerne med verktøyene de trenger for å skape spennende, nye opplevelser direkte på håndleddet ditt», sa Philip Schiller, Senior Vice President of Worldwide Marketing i Apple. «Utviklerne kan nå bruke iOS 8.2 beta SDK for WatchKit til å begynne å lage banebrytende nye apper, Overblikk og varslinger som krever handling, for det nyskapende Apple Watch-grensesnittet. De kan jobbe med ny teknologi som Force Touch, Digital Crown og Taptic Engine.»

Utviklerne kan lage varslinger som krever at brukerne utfører handlinger eller svarer fra håndleddet. Dette kan være å slå av lyset når de går hjemmefra, få rask tilgang til informasjon når de er på flyplassen, eller å endre reiseruten når toget eller bussen er forsinket. Utviklerne kan bruke Overblikk, som gir brukerne rask tilgang til informasjon – for eksempel siste nytt og sportsresultater, status for alarmsystemet eller neste ingrediens i favorittoppskriften deres.

Wathckit

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top