Nå starter apputviklingen

Apple Watch kommer ikke før en gang neste år, men apputviklere kan allerede nå begynne å lage apps for smartklokken.

Apple slapp nylig WatchKit, som er et utviklingsprogram for tredjeparts apper på den kommende Apple Watch. Apputviklere kan laste ned Xcode 6.2 og WatchKit og allerede nå starte utviklingen av apper tilpasset den lille skjermen på Apples smartklokke.

I WatchKit er skjermoppløsningen oppgitt til  272 x 340 piksler for den 38 mm høye versjonen, og 312 x 390 piksler for den 42 mm høye Apple Watch, og Apple kaller skjermene for retinaskjermer, fordi de mener oppløsningen er høy for så små skjermer.

Samtidig har Apple sluppet en betaversjon av iOS 8.2 – programvare til iPhone og iPad, som støtter Apple Watch, slik at utviklerne kan teste apper på klokken, og funksjonaliteten sammen med en iPhone med iOS 8.2 beta.

Fra pressemeldingen:

«Apple Watch er vår mest personlige enhet, og WatchKit utstyrer de dyktige iOS-utviklerne med verktøyene de trenger for å skape spennende, nye opplevelser direkte på håndleddet ditt», sa Philip Schiller, Senior Vice President of Worldwide Marketing i Apple. «Utviklerne kan nå bruke iOS 8.2 beta SDK for WatchKit til å begynne å lage banebrytende nye apper, Overblikk og varslinger som krever handling, for det nyskapende Apple Watch-grensesnittet. De kan jobbe med ny teknologi som Force Touch, Digital Crown og Taptic Engine.»

Utviklerne kan lage varslinger som krever at brukerne utfører handlinger eller svarer fra håndleddet. Dette kan være å slå av lyset når de går hjemmefra, få rask tilgang til informasjon når de er på flyplassen, eller å endre reiseruten når toget eller bussen er forsinket. Utviklerne kan bruke Overblikk, som gir brukerne rask tilgang til informasjon – for eksempel siste nytt og sportsresultater, status for alarmsystemet eller neste ingrediens i favorittoppskriften deres.

Wathckit

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.