Foto:

Med et trådløst minnekort slipper man kabler og kortlesere, og kan laste opp bilder trådløst fra kameraet til datamaskinen. Nå er de trådløse Eye-Fi-kortene også tilgjengelige i Norge.

Det eneste man må huske på før man kjøper et trådløst Eye-Fi minnekort, er å sjekke om kameraet man har faktisk støtter trådløse minnekort. Gjør det det, kan man nyte trådløs opplasting av bildene uten å koble til noe som helst.
Minnekortene det er snakk om er SDHC-kort med innebygget wi-fi-sender, slik at man kan overføre bilder i et trådløst nettverk til datamaskinen.
Eye-Fi kortene finnes i fire varianter fra 650 kroner, og har litt ulik funksjonalitet, men alle har støtte for trådløs opplasting av video og bilder.
Connect X2 er det enkleste kortet, med 4 GB minne og støtte for opplasting til nettsteder som Facebook og YouTube.

Eye-Fi Geo X2 er en variant til 850 kroner med automatisk geotagging i tillegg, slik at man får dato og sted med i bildefilen og kan sortere bilder etter stedene bildene er tatt.
For folk på farten kan Explorer X2 til 1050 kroner med 8 GB være mer praktisk, for her får man tilgang til så kalte hotspot’s i(tilgangspunkter)  tillegg, hvor man kan laste opp bilder og video, så lenge man befinner seg innenfor et av mange hotspot’s. I USA finnes det 21.000 tilgangspunkter, og tjenesten skal også komme hit.
Toppmodellen heter Pro X2 og koster 1300 kroner. Her får man i tillegg opplasting av råfiler og muligheten til å opprette en nettverksforbindelse mellom feks en laptop og et kamera med Eye-Fi kortet, uten å gå gjennom et trådløst nettverk, slik at man kan laste opp filer direkte.

Alle minnekortene kan slette de eldste filenepå minnekortet automatisk, så lenge de allerede er lastet opp, slik at man alltid har ledig plass på kortet.
Det finnes selvsagt en iPhone-app også. Hvor brukere kan se bilder som er delt online, og hvor de er delt, og man kan selvsagt laste opp bilder fra mobilen.

Les mer om Eye-Fi her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.