Droner

Parrot er klar med en ny generasjon høyteknologisk leketøy.
forfatter

Parrot er nå klar med to minidroner, som ble lansert på CES-messen i januar. De to dronene, Rolling Spider og Jumping Sumo, kan styres med appen FreeFlight 3 via enten mobiltelefon eller nettbrett med iOS, Android eller Windows Phone 8.1.

Parrot Rolling Spider er en kompakt og smidig flygende drone, som kan fly innendørs og utendørs med høy hastighet og stabilitet. Den skjærer gjennom luften, gjør loops, og ved hjelp av de avtakbare hjulene kan den kjøre fra gulv til loft. Den er kompakt og lett (55 g) og bygget i polyamid. Den styres med Bluetooth. Et vertikalt kamera (60 fps), som er plassert under stellet, hjelper dronen med å stabilisere seg under flygning, mens ultralyd analyserer dronens flygehøyde opp til 4 meter. Over 4 meter måler en trykksensor dronens høyde. Kameraet gjør det også mulig å ta stillbilder, som lagres på Rolling Spiders flashminne (1 GB). Bildene kan overføres til en datamaskin via den innebygde mikro-USB-kontakten.

ParrotRollingSpider_BLUE_BottomView_Wheels_Sticker

Parrot Jumping Sumo er et kjøretøy som senker seg, kjører i sikksakk og i sirkler, gjør 90° svinger, og på en brøkdel av et sekund hopper den 80 cm opp i luften eller forover. Den har selvfølgelig innebygd kamera. To store hjul, som kan trekkes sammen, sikrer veigrepet og kan tilpasses enhver kjørestil. Hjulene skytes ut til sidene for økt stabilitet ved høy hastighet og trekkes inn i kompaktmodus for å øke manøvreringsdyktigheten og for å kjøre gjennom smale passasjer. Parrot Jumping Sumo styres med Wi-Fi 2,4 eller 5 Ghz. Funksjonen «road plan» gjør deg i stand til å programmere en bane eller bevegelser direkte i applikasjonen. Når alt er inntastet, kommer kjøreplanen frem blant Jumping Sumos forhåndsdefinerte bevegelser i appen. Klikk på det nye ikonet, og Jumping Sumo utfører kommandoene automatisk.

ParrotJumpingSumo_BLACK_3-4_Run_Open_Sticker

Parrot Rolling Spider har oppladbart batteri (Litium-Polymer 550 mAH), som også er kompatibelt med Parrot Jumping Sumo. Batteritiden er 8 minutter. Produktet er tilgjengelig nå til 929 kroner. Parrot Jumping Sumo har også oppladbart batteri (Litium-Polymer 550 mAH), som også er kompatibelt med Parrot Rolling Spider. Batteritiden er 20 minutter. Produktet er tilgjengelig nå til 1.549 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.