TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Dataskjerm med superoppløsning

Samsungs nye UD590 er en 28-tommers dataskjerm med 4K Ultra HD oppløsning.

Den nye 28-tommeren UD590 har fire ganger så høy oppløsning som Full HD (1080p). Responstiden på ett millisekund gjør at den skal være egnet til å se film, spille spill og strømme innhold fra internett problemfritt.

Alt innhold som ikke er i UHD-oppløsning (3840 x 2160 piksler) skaleres nødvendigvis opp til denne oppløsningen av Samsung-monitoren. For å hjelpe med fleroppgavekjøring finnes bilde-i-bilde-funksjon, og dessuten mulighet for to bilder ved siden av hverandre (Picture by Picture).

En egen bildemodus for spilling gjør skyggeområdene lysere, slik at man enklere ser om det er noe som gjemmer seg i mørke områder på skjermen.

Foruten å brukes som PC-skjerm kan UD590 vise Ultra HD-innhold fra andre kilder som for eksempel Xbox One, Playstation 4 og kommende superoppløste Blu-ray-spillere, over HDMI.

Ingen ord om lanseringsdato eller pris.

 

Fakta:
Skjermstørrelse: 28 tommer (16:9)
Oppløsning: 3840 x 2160 (UHD/4K)
Kontrastforhold: 1000:1
Betraktningsvinkel: 170° horisontalt / 160° vertikalt

samsung.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.