Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå kan du kjøpe Apples råtass

Men du får den ikke før jul. Apples Mac Pro er datamaskinen vi ønsker oss, for råere spesifikasjoner skal du lete lenge etter

Skrevet av / 20.12.13 - 09:56
Nå kan du kjøpe Apples råtass

Det begynner å bli en stund siden Apple viste frem den nye Mac Pro. Siden har vi ventet på en salgsdato og pris, nå er beggge deler klare, men du får den ikke levert før i februar 2014.

Den sylinderformede kan leveres med opp til tolvkjerners 2,7 GHz Intel Xeon E5-prosessorer, med 64 GB minne og 1 TB flashlagring.

Fullspekker du maskinen, koster den 83.790 kroner. Legg til en 31,5 tommers Sharp PN-K321 4K-skjerm, og prisen fyker opp i 117.280 kr. Hvis du vil kjøre tre 4K-skjermer samtidig, så nærmer vi oss 200.000 kr.

Men frakten er gratis.

MacPro_Core_Exposed_PRINT

Prisen starter på 25.990 kr, for den enkleste utgaven. Også her med den nyeste Intel Xeon E5-prosessoren Med 3,7 GHz firekjerners prosessor, 12 GB minne og 256 GB flashlagring.

I Apples egne tester, scorer den bedre enn noen annen Mac før den, og vi regner med å se uahengige tester i ukene som kommer. Slik at vi får se hvor rask den er på ulike programmer, og forsåvidt også spill.

Den 25 cm høye maskinen er bygget i Austin, Texas, og kan konfigureres i en mengde versjoner slik at man kan skreddersy maskinen til et spesifikt behov.

Den har fire USB 3-porter, og seks Thunderbolt-porter, så det er rikelig med tilkoblingsmuligheter her.

Her kan du se en video som viser hvordan maskinen er satt sammen:

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top