nyhet

Nå kan du betale med iPhone

Apple Pay er lansert for Visa- og Mastercard-kunder, men ikke for alle bankkunder.

Skrevet av / 20.06.18 - 15:10
Nå kan du betale med iPhone

I mange land har man lenge kunnet betale med mobilen. De som har Apple Pay kan bare legge iPhonen inntil betalingsterminalen, så registreres betalingen. Er beløpet over 200 kr, man man godkjenne betalingen med pinkode, fingeravtrykksleseren eller Face ID.

Nå kan man bruke Apple Pay i Norge også. Men bare hvis man er Visa-kunde i Nordea, Santander Bank og etter hvert også Sbanken (tidl. Skandiabanken).

Mastercard fungerer foreløpig bare for Nordea-kunder.

Apple Pay ligger på alle nyere iPhone-modeller under Wallet. Der man lagrer feks flybilletter.

Her kan man skanne betalingskortene man ønsker å bruke med Apple Pay, eller hente kortdata fra iTunes/iCloud-kontoen på telefonen, og bare verifisere kortet hos banken. Så er man klar til bruk.

(Foto: Lasse Svenden) Slik ser skjermbildet i Wallet ut, første gang man åpner Wallet for å lagre et betalingskort.

Apple Pay skal være sikker som banken, og sensitiv informasjon lagres som en tallkode som er unik for hver telefon, og den deler ingen kontoinformasjon med transaksjonstedet. Apple Pay er kostnadsfri for Nordea-kunder, som har en enkel bruksanvisning for iPhone-brukere på sine nettsider.

Siden det ikke er noen beløpsgrense, kan man i teorien kjøpe ny bil med Apple Pay, som også virker på nyere iPad-er og i Safari på Mac.

Norges største bank, DNB, har valgt å ikke støtte Apple Pay, og satser istedet på Vipps.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top