Nyhet

Nå har Amazon landet i Sverige

Den svenske nettbutikken åpnet i natt.

Skrevet av / 28.10.20 - 13:35
Nå har Amazon landet i Sverige

Det har allerede vært kjent en stund at netthandel-giganten Amazon sikter seg inn mot Norden, og at de vil begynne satsingen i Sverige. Nå er lanseringen et faktum: Nettbutikken www.amazon.se er nå tilgjengelig og har offisielt åpnet for bestillinger til svenske kunder. Det melder blant andre svenske Ehandel.

Noen av produktkategoriene svenske Amazon kan by på. (Skjermdump: Amazon.se)

Stort og variert produktutvalg

Amazon er en gigant på netthandel, men den svenske versjonen av nettbutikken er åpenbart et work in progress enda.

Blant de tilgjengelige produktkategoriene finner man blant annet hjemmeelektronikk, sportsutstyr, bøker, kropp- og velvære såvel som kjøkkenutstyr og leketøy. Utvalget er bredt, men en del navn og produktbeskrivelser bærer preg av en maskinoversettelse.

Ser man for eksempel på tilgjengelige TV-modeller er det tydelig at modellsortimentet ikke helt samsvarer med det vi er vant til å se i nordiske butikker. En del av produktene på listen er eldre, utgåtte modeller. Kan det for eksempel friste med en bilderørs-TV fra Karcher?

Dersom du vet hva du leter etter, går det også an å finne relevante produkter til konkurransedyktige priser. Noen produkter selges direkte av Amazon, mens andre kommer fra en tredjepart.

Amazon kan ellers friste med gratis frakt dersom man handler for minst 229 svenske kroner. Forsendelsene håndteres av PostNord, og fleste varer kan returneres kostnadsfritt innen 30 dager.

Snart klart for Norge og Danmark?

Amazon.se leverer kun til kunder med bostedsadresse i Sverige. Det er ventet at Amazon også vil åpne netthandelen for norske og danske kunder på et senere tidspunkt, men nøyaktig når er ennå ikke offisielt. Inntil videre redirigeres man til tyske Amazon.de dersom man taster inn Amazon.no eller Amazon.dk

Les også Amazon.se er snart her! Amazons halvt oversatte nettside har lekket på nett
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top