TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Multisporsopptak fra lomma

Olympus LS-100 er en en proffopptaker i lommeformat som lar deg spille inn åtte spor om gangen. I HD-kvalitet.

forfatter
Publisert 14.12.11 - 12:05

Olympus lover suveren lydkvalitet og fleksibilitet med LS-100. Journalister, filmskapere og naturligvis musikere kan dokumentere og spille inn i profesjonell studiokvalitet. Uansett hvor de er.

Lydkvaliteten tilfredsstiller profesjonelle krav. I tillegg til stereoinnspilling i 320 kbps MP3 kan du velge innspilling i HD-kvalitet, 96 KHz/24-bit PCM. Olympus lover at mikrofonen fanger opp frekvenser på 20–20 000 Hz og gir et meget veldefinert lydbilde. Basstrommas tunge dunk loves like naturtro som fuglens gjennomtrengende, høye toner. LS-100 kan dessuten håndtere lydnivåer på opptil 140 dB, som er 10 dB høyere enn ørets smertegrense. Dette er viktig når man skal ta opp nært et instrument, for eksempel legge mikrofonen inni basstromma, eller plassere den en centimeter unna gitarforsterkeren. Og har du besøk av Tom Jones, så kan han synge inn i den uten å ødelegge den…

Separate kretskort med uavhengig strømforsyning gir renest mulig signal. De innebygde stereomikrofonene med justerbar følsomhet er også vinklet 90 grader for maksimalt stereoopptak.

Angående komprimering og limiting
Om du er i omgivelser hvor du ikke har kontroll på de høyeste og laveste lydtrykkene, kan det lønne seg å aktivere den innebygde limiteren, eller bruke Automatic Gain Control (AGC), som justerer inngangssignalet automatisk. Vi vil likevel anbefale å skru av alt slikt i opptaksmodus og heller sette innsignalet litt lavere. Så kan du eksperimenter med limiting og komprimering i miksestadiet.

Blåser det der du er, kan du med fordel aktivere høypassfilteret, som kan valgfritt settes ved 100 eller 300 Hz, og vil dempe mye støy.

Flerkanalsinnspilling og XLR-innganger
LS-100 har to XLR-innganger med fantomforsyning (48/24 V) for tilkobling av eksterne mikrofoner. Innebygd DI-omformer for instrumenter finnes også.

Åtte spor
Uansett om du vil spille inn alt på en gang eller bruke overdubbing og gjøre flerkanalsinnspillinger har LS-100 mulighet til å spille inn i opptil åtte spor. Hvert spor kan justeres individuelt, panoreres og mikses ned til et ferdig resultat direkte i hånden. Med funksjonen Playback Synchro Recording kan du spille inn et spor samtidig som du lytter til et annet.

Pre Record
LS-100 er utstyrt med ”Pre Record” som alltid er aktiv og lagrer lyd i et bufferminne. Når du trykker på opptak lagrer den noen sekunder av lyden den tok opp innen du startet innspillingen, og sikrer at alt kommer med. Voice Sync gjør at innspillingen starter automatisk når lydnivået når et visst nivå. Innspillinger kan enkelt indekseres for å gjøre søking lettere. Hele innspillinger eller enkeltspor kan enkelt repeteres.

Metronom og stemmeapparat
Digital metronom og stemmeapparat slår an takten og sørger for at alle instrumenter er velstemte. Du kan også kontrollere at eksterne mikrofoner som er koblet til er i fase gjennom fasedetektoren som viser kurvene grafisk (lissajous-funksjon) på den to tommer store bakgrunnsbelyste LCD-en.

Opptakeren har 4 GB internt minne og kortplass for SD/SDHC/SDXC (opptil 32 GB).

Spesifikasjoner
Lineær ukomprimert PCM (opptil 96 Hz/24 bits) og MP3 filformat
Flersporsinnspilling (8 spor)
Overdubbing (legges ovenpå allerede innspilt lyd)
Playback Synchro
Voice Synch Recording
To XLR-kontakter med fantomforsyning (strømforsyning 24/48 V)
To rettede stereomikrofoner vinklet 90°
Høykvalitets støysvake forsterkerkretser med separate kretskort og strømforsyning
Rent signal inn ved opptil 140 dB lydtrykk
20–20 000 Hz frekvensomfang med de innebygde mikrofonene
Høyt signal/støy-forhold (S/N)
Lavpassfilter (Low-cut 300/100 Hz)
Buffer for forhåndsopptak
Digital metronom og stemmeapparat
Indeksering av hele eller deler av filer og redigering
MP3-konvertering
Støtte for å brenne CD på ekstern CD-brenner
4 GB internt minne og kortplass for SD/SDHC/SDXC
Oppladbart litiumion-batteri
Mål: 159 x 70 x 33,5 mm. Vekt: 280 g

olympus.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde