Gadgets

Vi snakker innebygd navigasjon, samt video fra bakoverrettet kamera direkte i visiret.
forfatter

Skully er navnet på selskapet som har sett seg lei på gammeldagse, analoge motorsykkelhjelmer. De har gitt den trauste, gammeldagse nødvendigheten en digital ansiktsløfting.

Hjelmen, som bærer navnet AR-1, vil ved lansering være den første hjelmen med en digital skjerm direkte innbakt i visiret. Den dekker naturligvis ikke hele – du skal tross alt se fremover – men har en størrelse på én diagonal tomme, og er plassert nederst i høyre kant av førerens synsfelt. Skjermen er koblet til et lite videokamera på baksiden av hjelmen, for å eliminere blindsonen som andre hjelmer har, slik at føreren slipper å snu hodet under kjøring.

Den lille skjermen kan dessuten vise GPS-navigasjon, og paret med mobiltelefonen kan den vise tekstmeldinger idet de kommer inn. Dermed trenger du aldri å ta blikket av veien.

Her ser vi tre av mulighetene: inkommende samtale, GPS-navigasjon og bakkameravisning.
Her ser vi tre av mulighetene: inkommende samtale, GPS-navigasjon og bakkameravisning.

Ingen pris eller lanseringsdato er satt, men på hjemmetiden står det at hjelmen skal lanseres i 2014.

skullysystems.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.