Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Moff gir hverdagen lydeffekter

Et smart armbånd til barn forvandler sammen med en mobilapp helt vanlige ting til våpen og tryllestaver!

Skrevet av / 12.03.14 - 10:51
Moff gir hverdagen lydeffekter

Et japansk firma innynder seg hos Kickstarter. De skal bruke 20.000 dollar (svarende til rundt 120.000 norske kroner) på å starte produksjonen av sine nye smarte armbånd til barn ved navn Moff! Men ideen er så god, at vi godt kan forestille oss at mange voksne vil kjøpe et armbånd til seg selv.

Moff registrerer hvordan man beveger armen og oversetter bevegelsene til lyd! Lyden kommer fra en app på brukerens iPhone, som Moff kobles til via Bluetooth. I appen velger man et lydtema (for eksempel sport, magi eller våpen), og plutselig opplever man at hverdagen blir fylt med lydeffekter fra helt allminnelige gjenstander. En grytesleiv vil låte som en tryllestav, og en feiekost kan forvandle seg til en luftgitar.

7e7365b7ba057a928d1845c87d9efaee_large

Armbåndet inneholder nemlig et gyroskop og et akselerometer, som for eksempel kan gjenkjenne om man gjør håndbevegelser som svarer til å spille gitar eller å svinge en tryllestav, og de informasjonene sendes deretter videre til appen, som avhengig av det valgte tema omdanner bevegelsen til en passende lyd.

Moff får strøm fra et utskiftbart batteri, som kan holde rundt 30 timer. Armbåndet vil koste 49 dollar (rundt 300 kroner) og skal sendes ut i løpet av juli. Men kun hvis det lykkes japanerne å samle de nødvendige 20.000 dollarene, hvorav de i skrivende stund har fått lovnad på rundt 8.300 dollar.

Her kan du se Moffs oppfinner, Akinori Takahagi, forklare om Moff.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top