Search
Generic filters

Moff gir hverdagen lydeffekter

Et smart armbånd til barn forvandler sammen med en mobilapp helt vanlige ting til våpen og tryllestaver!

Et japansk firma innynder seg hos Kickstarter. De skal bruke 20.000 dollar (svarende til rundt 120.000 norske kroner) på å starte produksjonen av sine nye smarte armbånd til barn ved navn Moff! Men ideen er så god, at vi godt kan forestille oss at mange voksne vil kjøpe et armbånd til seg selv.

Moff registrerer hvordan man beveger armen og oversetter bevegelsene til lyd! Lyden kommer fra en app på brukerens iPhone, som Moff kobles til via Bluetooth. I appen velger man et lydtema (for eksempel sport, magi eller våpen), og plutselig opplever man at hverdagen blir fylt med lydeffekter fra helt allminnelige gjenstander. En grytesleiv vil låte som en tryllestav, og en feiekost kan forvandle seg til en luftgitar.

7e7365b7ba057a928d1845c87d9efaee_large

Armbåndet inneholder nemlig et gyroskop og et akselerometer, som for eksempel kan gjenkjenne om man gjør håndbevegelser som svarer til å spille gitar eller å svinge en tryllestav, og de informasjonene sendes deretter videre til appen, som avhengig av det valgte tema omdanner bevegelsen til en passende lyd.

Moff får strøm fra et utskiftbart batteri, som kan holde rundt 30 timer. Armbåndet vil koste 49 dollar (rundt 300 kroner) og skal sendes ut i løpet av juli. Men kun hvis det lykkes japanerne å samle de nødvendige 20.000 dollarene, hvorav de i skrivende stund har fått lovnad på rundt 8.300 dollar.

Her kan du se Moffs oppfinner, Akinori Takahagi, forklare om Moff.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.