Smartklokke

Her er redningen for alle som vil beholde armbåndsuret, men kan tenke seg litt smartfunksjonalitet.
forfatter

Modillian-spennen bruker Bluetooth for å kommunisere med mobilen din. Den varsler deg om meldinger, innkomne e-poster og oppringninger.

Akkurat som en smartklokke, men uten skjermen. Den elektroniske Modillian-spennen er laget av to israelske klokkeentusiaster som foretrekker å bruke sine mekaniske armbåndsur, fremfor en smartklokke, men som godt kunne tenke seg litt smartfunksjonalitet.

Spennen har et innebygget batteri som skal vare i dagevis på en lading, og man setter opp funksjonaliteten og hvilke typer varsler man vi ha, med en app på mobilen.

Modillian-watch-smart-strap-5

Foreløpig fungerer den bare med Android-mobiler, men det er planer om en app for iPhone også.

Når man får en melding eller e-post, vibrerer spennen, og det bruker ulike vibreringsmønstre, slik at man vet om det er en SMS eller oppringning.

Modillian-watch-smart-strap-3

Modillian-spennen passer bare klokker med remmer, og er så kalt crowd-funded, det vil si at man samler inn midler på forhånd og så produserer produktet for kunder.

Den erstatter ikke noen smartklokke, hvert fall ikke fullt ut, men for de som ikke ønsker seg nok en klokke – og slett ikke vil bytte ut sitt mekaniske sveitsiske ur med noe batteridrevet på armen, kan den være et praktisk alternativ.

Prisen er oppgitt til 200 dollar, som er omtrent like mye som de billigste smartklokkene koster.

 

Modillian-watch-smart-strap-4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.