TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

MacBook vil støtte 60 Hz 4K

Gjelder MacBook Pro med Retina Skjerm fra 2013 og nyere.

forfatter
Publisert 12.03.14 - 10:17

Da vår kollega Geir Nordby for få uker siden bestilte verdens billigste 4K-TV på 39” fra Seiki, så var det for å bruke den som 4K-skjerm til sin MacBook. Men da TV-en endelig nådde frem fra USA måtte han innse at han hadde kastet bort de 4.000 kronene (inklusive transport og avgifter), han i alt hadde gitt for skjermen.

For hans MacBook Pro er fra 2012 og støtter simpelthen ikke 4K.

Er du imidlertid eier av en MacBook Pro med Retina-skjerm fra 2013 eller nyere, så slipper du samme skjebne som Geir. Allerede støtter nyere MacBook Pro med Retina 4K, men da bare med 24 Hz eller 30 Hz, hvilket ikke er veldig velegnet til databruk. Og fullstendig ubrukelig til dataspill.

Dette vil nå Apple gjøre om på. Med kommende oppdatering av OS X vil MacBook Pro med Retinaskjerm fra 2013 eller nyere kunne kjøre 4K-oppløsning via Macbook-ens HDMI-utgang i 60 Hz. Det skriver 9to5mac.com.

Det vil skje når alminnelige brukere kan oppdatere til Mac OS X Mavericks versjon 10.9.3. Etter oppdateringen vil man kunne koble til en 4K-skjerm via HDMI, og man vil så få en “rik” Retina-oppløsning på 4K-skjermen. Det er altså ikke full 4K-oppløsning som støttes, men derimot vil den nye versjonen av Mac OS X Mavericks kunne utnytte 4K-skjermen på samme måte som dataskjermens egen Retina-skjerm til å gi brukeren en superskarp bildekvalitet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend