Mac fyller 30

Det er nøyaktig 30 år siden den første Macintosh datamaskinen kom på markedet.
forfatter

Mac 128k, den aller første Macintosh datamaskin, kom på markedet for 30 år siden, og det markerer Apple i på flere forskjellige måter.

På Apples amerikanske hjemmeside er forsiden dedisert til jubileet, og Apple har dessuten for anledningen skapt en interaktiv tidslinie som gjennomgår de forskjellige Mac-modellene som har vært på markedet gjennom de tre tiårene som har gått siden begynnelsen. Her kan man lese om klassiske produkter som Macintosh II, den første PowerBook og den første iMac.

Skærmbillede-2014-01-24-kl.-15.24.33
På Apples hjemmeside kan du gå på oppdagelsesferd i denne tidslinjen, som forteller om hver eneste Mac-datamaskin som har vært på markedet siden begyndelsen.

Det har også blitt produsert en video om Mac-ens historie, som du kan se her:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.