Luksuriøs smartklokke fra Tag Heuer

Stilig Android Wear-klokke i samarbeide med Intel og Google

Skrevet av / 12.11.15 - 10:01
Luksuriøs smartklokke fra Tag Heuer

Tag Heuer har laget kvalitetsklokker siden 1860 (da het de Heuer, red. anm.), men nå tar de steget inn i framtiden. De slipper sin første smartklokke, kalt Connected. I følge selskapet var det viktig at den ser ut som et skikkelig armbåndsur og at man ikke firte på kvaliteten.

Connected er et samarbeide mellom Tag Heuer, Intel og Google, hvor hver og en har bidratt med det de er best på. «Et ekteskap mellom Silicon Valley og sveitsisk håndtverk» som de uttrykte det.

Klokken er bygget i ekstra slitesterk titan med ripebestandig safirglass over den 1,5 tomme store skjermen, og er støv- og vanntett. Naturligvis har den digitale urskiver designet av Tag Heuer slik at den ser ut som et klassisk TG-produkt. Man har til og med designet kronograf- og alarm-appene slik at de passer til formspråket.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Produsenten)

Kjøper man den online fås den med svart armbånd, men i butikkene kan man også velge mellom blå, rød, hvit, gult, grønt eller oransje armbånd.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Produsenten)

På innsiden kjører den nyeste versjon av Android Wear som drives av en 1,6 GHz Intel-prosessor. Batteriet holder en dryg dag og lades i en dokk med induksjon. Den er kompatibel både med Android- og iOS-mobiler.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Produsenten)

Klokken selges nå hos utvalgte forhandlere til en pris på 1500 US dollar. Når teknikken etter hvert blir foreldet, kan man levere den inn og få den konvertert til en tradisjonell analog Tag Heuer-klokke.

Fakta:
Skjerm: 1,5 tommers 360 x 360 (240 ppi) LCD
Prosessor: 1,6 GHz dual core
Minne: 1 GB RAM / 4 GB lagring
Trådløst: BT 4,1, Wifi N
Fysisk: 46,2 mm x 12,8 mm, 52 gram
Beskyttelse: IP67 (støv- og vanntett)
Batteri: 410 mAh (25 h batteritid)

www.tagheuerconnected.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top