TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Lenovo kjøper Motorola

Efter baret tre år selger Google den amerikanske mobilprodusenten videre til kinesiske Lenovo. Men Google beholder de fleste patentene.

forfatter
Publisert 30.01.14 - 13:33

Kinesiske Lenovo, som allerede er verdens største pc-producent, ønsker å kjøpe Motorola av Google for 2,9 milliarder dollar. Lenovo er allerede blant de fem største mobilprodusentene i verden, men det skyldes primært en sterk position på hjemmemarkedet i Kina, og med kjøpet av Motorola vil Lenovo kunne markere seg sterkere på det europeiske og amerikanske markedet.

Motorola trakk seg ut av det nordiske markedet for flere år siden,, men i USA har firmaet de seneste år markert seg blant annet med Moto X og den billige smartmobilen Moto G.

Likevel har Motorola slitt med få økonomien på rett kjøl. Bare i siste kvartal 2013 tapte virksomheten 248 millioner dollar.

Da Google kjøpte Motorola for tre år siden betalte de 12,5 milliarder dollar. Avtalen inkluderte den gang 17.000 patenter og nærmere 7.500 patentsøknader. Salget til Lenovo omfatter nærmere 2.000 av disse, i tillegg til lisensrettigheter til de øvrige patenter.

Det er ikke første gang den kinesiske teknologigiganten er på handletur i USA. I 2005 kjøpte Lenovo hele pc-divisionen fra IBM, som tidligere produsete de populære bærbære ThinkPad-maskinene.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde