Lenovo kjøper Motorola

Efter baret tre år selger Google den amerikanske mobilprodusenten videre til kinesiske Lenovo. Men Google beholder de fleste patentene.

Kinesiske Lenovo, som allerede er verdens største pc-producent, ønsker å kjøpe Motorola av Google for 2,9 milliarder dollar. Lenovo er allerede blant de fem største mobilprodusentene i verden, men det skyldes primært en sterk position på hjemmemarkedet i Kina, og med kjøpet av Motorola vil Lenovo kunne markere seg sterkere på det europeiske og amerikanske markedet.

Motorola trakk seg ut av det nordiske markedet for flere år siden,, men i USA har firmaet de seneste år markert seg blant annet med Moto X og den billige smartmobilen Moto G.

Likevel har Motorola slitt med få økonomien på rett kjøl. Bare i siste kvartal 2013 tapte virksomheten 248 millioner dollar.

Da Google kjøpte Motorola for tre år siden betalte de 12,5 milliarder dollar. Avtalen inkluderte den gang 17.000 patenter og nærmere 7.500 patentsøknader. Salget til Lenovo omfatter nærmere 2.000 av disse, i tillegg til lisensrettigheter til de øvrige patenter.

Det er ikke første gang den kinesiske teknologigiganten er på handletur i USA. I 2005 kjøpte Lenovo hele pc-divisionen fra IBM, som tidligere produsete de populære bærbære ThinkPad-maskinene.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.