Lenovo kjøper Motorola

Efter baret tre år selger Google den amerikanske mobilprodusenten videre til kinesiske Lenovo. Men Google beholder de fleste patentene.
Annonse
Annonse
forfatter

Kinesiske Lenovo, som allerede er verdens største pc-producent, ønsker å kjøpe Motorola av Google for 2,9 milliarder dollar. Lenovo er allerede blant de fem største mobilprodusentene i verden, men det skyldes primært en sterk position på hjemmemarkedet i Kina, og med kjøpet av Motorola vil Lenovo kunne markere seg sterkere på det europeiske og amerikanske markedet.

Motorola trakk seg ut av det nordiske markedet for flere år siden,, men i USA har firmaet de seneste år markert seg blant annet med Moto X og den billige smartmobilen Moto G.

Likevel har Motorola slitt med få økonomien på rett kjøl. Bare i siste kvartal 2013 tapte virksomheten 248 millioner dollar.

Da Google kjøpte Motorola for tre år siden betalte de 12,5 milliarder dollar. Avtalen inkluderte den gang 17.000 patenter og nærmere 7.500 patentsøknader. Salget til Lenovo omfatter nærmere 2.000 av disse, i tillegg til lisensrettigheter til de øvrige patenter.

Det er ikke første gang den kinesiske teknologigiganten er på handletur i USA. I 2005 kjøpte Lenovo hele pc-divisionen fra IBM, som tidligere produsete de populære bærbære ThinkPad-maskinene.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.