Search
Generic filters

Lenovo kjøper Motorola

Efter baret tre år selger Google den amerikanske mobilprodusenten videre til kinesiske Lenovo. Men Google beholder de fleste patentene.

Kinesiske Lenovo, som allerede er verdens største pc-producent, ønsker å kjøpe Motorola av Google for 2,9 milliarder dollar. Lenovo er allerede blant de fem største mobilprodusentene i verden, men det skyldes primært en sterk position på hjemmemarkedet i Kina, og med kjøpet av Motorola vil Lenovo kunne markere seg sterkere på det europeiske og amerikanske markedet.

Motorola trakk seg ut av det nordiske markedet for flere år siden,, men i USA har firmaet de seneste år markert seg blant annet med Moto X og den billige smartmobilen Moto G.

Likevel har Motorola slitt med få økonomien på rett kjøl. Bare i siste kvartal 2013 tapte virksomheten 248 millioner dollar.

Da Google kjøpte Motorola for tre år siden betalte de 12,5 milliarder dollar. Avtalen inkluderte den gang 17.000 patenter og nærmere 7.500 patentsøknader. Salget til Lenovo omfatter nærmere 2.000 av disse, i tillegg til lisensrettigheter til de øvrige patenter.

Det er ikke første gang den kinesiske teknologigiganten er på handletur i USA. I 2005 kjøpte Lenovo hele pc-divisionen fra IBM, som tidligere produsete de populære bærbære ThinkPad-maskinene.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.