Lanserer gadgets i hytt og pine

Overflod av nye produkter fra ASUS på Computex-messen i Taipei.

Skrevet av / 02.06.16 - 18:38
Lanserer gadgets i hytt og pine

Det er selvfølgelig ikke overraskende at et selskap fra Taiwan overskygger alt og alle på en teknologimesse, som foregår i … Taiwan. Men likevel må man ta av seg hatten for ASUS. For på årets Computex-messe i Taipei har de lansert så mange produkter at man skulle tro de aldri fikk lov til å lansere noe igjen!

ASUS kaller selv lanseringen for en «Zenvolution» – et ordspill basert på selskapets navngiving på de fleste av sine produkter. Og med denne evolusjonen kommer flere nye gadgets som vi virkelig håper å se i norske butikker senere i år.

Først og fremst den lille ASUS Zenbo roboten! Som ifølge ASUS kan gjøre litt av hvert.

Robotten er i utgangspunktet en personlig assistent på hjul. Den kan bevege seg rundt i huset på egenhånd, den forstår stemmekommandoer og kan gi deg påminnelser, mens den overvåker huset med sitt innebygde kamera. Den kan også spille av musikk eller lese høyt for barna. Roboten gjør også hjemmet smartere da den kan brukes til å styre alt fra tv-en til belysning og temperatur

ASUS Zenbo. Foto: ASUS
ASUS Zenbo. Foto: ASUS

ASUS har laget et gratis SDK (software development kit) til utviklere. Håpet er at økosystemet til Zenbo vil vokse i form av tredjeparts-apps som åpner opp enda flere muligheter med den lille roboten.

Du kan lese mere om ASUS Zenbo her. Og under kan du se en 11 minutter lang film, som demonstrerer alle Zenbos funksjoner.

Utsalgspris er ennå ikke kjent, og om Zenbo i det hele tatt kommer til Norge, og evt. når.

https://www.youtube.com/watch?v=Gz5bWCna5uM

Litt mer tradisjonell var lanseringen av de tre nye mobiltelefonene. ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe og ZenFone 3 Ultra.

Alle mobilene kommer med store skjermer og imponerende specs.

ZenFone 3 kommer med 5,5” Full HD Super IPS+ skjerm, 16 MP kamera og med Qualcomms nye Snapdragon 625 octa-core processor. Den har også 4 GB RAM og fingeravtrykksleser.

(Foto: Producent)
ZenFone 3. Foto: ASUS

ZenFone 3 Ultra har en skjerm på hele 6,8” (Full HD-opløsning), 23 MP kamera og Qualcomms Snapdragon 652 quad-core processor. Akkurat som ZenFone 3 har den 4 GB RAM og fingeravtrykksleser, samt et stort batteri på hele 4600 mAh som skal sikre lang levetid.

ZenFone 3 Ultra med 6,8" skærm! Foto: ASUS
ZenFone 3 Ultra med 6,8″ skjerm! Foto: ASUS

ZenFone 3 Deluxe er topmodellen og kommer med 5,7” Super-AMOLED skjerm (Full HD-opløsning), Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor og et kamera med 23 MP. Den har også fingeravtrykksleser og lades opp via USB-C og støtter Quick Charge 3.0-teknologi.

ZenFone 3 Deluxe med 5,7" S-AMOLED skærm. Foto: ASUS
ZenFone 3 Deluxe med 5,7″ S-AMOLED skjerm. Foto: ASUS

Med ZenBook 3 utfordrer ASUS den nye 12” MacBook fra Apple. Laptopen er bare 11,9 mm tynn og veier kun 910 gram. Maskinen er laget av et spesielt lett-aluminium og kommer i fargene Royal Blue, Rose Gold og Quartz Grey.

Med ZenBook 3 går ASUS lige i flæsket på Apple. Foto: ASUS
Med ZenBook 3 utfordrer ASUS 12″ til Apple. Foto: ASUS

Laptopen kan konfigureres med en Intel Core i7-processor, 16 GB RAM og 1 TB SSD, den kommer med USB-C og 12,5” skjerm. Batteritiden skal være opptil 9 timer.

Med ASUS Transformer 3 Pro, ASUS Transformer 3 og ASUS Transformer Mini leverer det taiwanesiske selskapet hele tre 2-in-1 pc-er, som kan brukes som både tablets og bærbare datamaskiner.

Den nye ASUS Pen virker med alle de nye Transformer-modeller. Foto: ASUS
Den nye ASUS Pen virker med alle de nye Transformer-modellene. Foto: ASUS

Tranformer 3 Pro er bare 8,35 mm og kommer med en 12,6” skjerm med oppløsning på 2880 x 1920 piksler. Bak glasset sitter en Intel Core i7-processor og opptil 1 TB SSD og 16 GB RAM. Maskinen kan brukes sammen med den nye ASUS Pen, som selskapet også har lansert på Computex.

Transformer 3 Pro. Foto: ASUS
Transformer 3 Pro. Foto: ASUS

Transformer 3 er med sine 695 g og 6,9 mm både tynnere og lettere end Pro-modellen, men kommer med samme 12,6” skjermstørrelse og samme 2880 x 1920 piksel opløsning. Den kan konfigureres med opptil 512 GB SSD og 8 GB RAM. Og den kan også brukes sammen med ASUS Pen.

Transformer 3. Foto: ASUS
Transformer 3. Foto: ASUS

Transformer Mini er navnet til den litt tykkere og tyngre (8,2 mm og 790 g) versjonen. Den kommer med en mindre skærm på 10,1”. Den har inebygd fingeravtrykksleser og en batteritid på opptil 11 timer.

Transformer Mini. Foto: ASUS
Transformer Mini. Foto: ASUS

ASUS hadde også noe til gamerene med på Computex – i form av flere nye produkter i deres Republic of Gamers-serie.

Deriblant den bærbare ROG GX800, som kommer med vannkjøling, NVIDIA SLI GPU og Intel K-processorer.

Vi bør også nevne ROG G31 Edition 10, som ASUS selv kaller verdens kraftigste kompakte gaming-pc.

ROG G31 Edition 10. Foto: ASUS
ROG G31 Edition 10. Foto: ASUS

Den kommer bl.a. med den nye NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU med 2-way SLI og dedikeret DAC, som skal levere hifi-lyd til gaming-headsettet ditt.

Felles for alle de nevnte produktene er at vi ennå ikke vet verken pris eller tilgjengelighet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Googles Pixel 8 er her!

OnlyFans Edition?

Ny modellserie fra Pocketbook

Nå kommer de første produkter fra Nothings budsjettmerke

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Scroll to Top