Lag bedre videoer på mobilen

Denne appen kan du spare mye penger på.

Ekspertene vet best, heter det – og i de fleste tilfeller er dette helt sant. Slik var det også når Andrew Jarecki (Emmy-vinner og Oscar-nominert filmskaper) laget en app som gjør det enkelt for alle å regissere sin egen film.

Men mannen med de utallige visjonene stoppet ikke der; Hva med å lage et nettsamfunn rundt disse egenproduserte filmene? Han visste ikke nøyaktig hva han ville med ideen og hvor det bar, men han hadde en god magefølelse – den samme magefølelsen som bl.a. førte frem til serien The Jinx.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Appen heter KnowMe og er allerede begynt å bli en hit i USA, mye på grunn av den gir brukere tilgang til videoredigeringsteknologi som er mindre komplisert enn eksisterende alternativer.

 

Du kan lage videoer ved å kombinere liveopptak, lagrede bilder og lydopptak, for å tilvirke noe som ligner en mellomting av en lysbildefremvisning og en vlogg.

På denne måten kan du produsere filmer, reportasjer, musikkvideoer og dokumentarer uten dyre programmer eller verktøy. Filmen kan deles på KnowMe sin hjemmeside, samt de største sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram.

Gjennomsnittlig ligger filmene på rundt 40 sekunder i lengde, og de er definitivt mer engasjerende enn en Instagram-video, men mer uformelt enn noe på YouTube.

 

Jarecki ble nylig intervjuet sammen med Star Wars-regisør JJ Abrams ved SXSW-messen i Austin, der Lyd & Bilde møtte mannen bak KnowMe.

De to gode vennene Andrew Jarecki og JJ Abrams ble intervjuet foran 2000 tilskuere på SXSW i Austin. Etter showet snakket de villig med fans og presse. Foto: Tor Aavatsmark/Lyd & Bilde

– Mellom storbrukerne av Youtube og de som ikke tør å lage film, er det utallige mennesker som vi ønsker å nå. Disse kan fortelle sin historie med KnowMe, sier Jarecki.

Foreløpig er det kun iPhone-brukere som kan kan prøve appen, da App Store er alene om rettighetene, men det jobbes i kulissene med å få en Android-versjon på plass.

Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.