Search
Generic filters

Lag bedre videoer på mobilen

Denne appen kan du spare mye penger på.

Ekspertene vet best, heter det – og i de fleste tilfeller er dette helt sant. Slik var det også når Andrew Jarecki (Emmy-vinner og Oscar-nominert filmskaper) laget en app som gjør det enkelt for alle å regissere sin egen film.

Men mannen med de utallige visjonene stoppet ikke der; Hva med å lage et nettsamfunn rundt disse egenproduserte filmene? Han visste ikke nøyaktig hva han ville med ideen og hvor det bar, men han hadde en god magefølelse – den samme magefølelsen som bl.a. førte frem til serien The Jinx.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Appen heter KnowMe og er allerede begynt å bli en hit i USA, mye på grunn av den gir brukere tilgang til videoredigeringsteknologi som er mindre komplisert enn eksisterende alternativer.

 

Du kan lage videoer ved å kombinere liveopptak, lagrede bilder og lydopptak, for å tilvirke noe som ligner en mellomting av en lysbildefremvisning og en vlogg.

På denne måten kan du produsere filmer, reportasjer, musikkvideoer og dokumentarer uten dyre programmer eller verktøy. Filmen kan deles på KnowMe sin hjemmeside, samt de største sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram.

Gjennomsnittlig ligger filmene på rundt 40 sekunder i lengde, og de er definitivt mer engasjerende enn en Instagram-video, men mer uformelt enn noe på YouTube.

 

Jarecki ble nylig intervjuet sammen med Star Wars-regisør JJ Abrams ved SXSW-messen i Austin, der Lyd & Bilde møtte mannen bak KnowMe.

De to gode vennene Andrew Jarecki og JJ Abrams ble intervjuet foran 2000 tilskuere på SXSW i Austin. Etter showet snakket de villig med fans og presse. Foto: Tor Aavatsmark/Lyd & Bilde

– Mellom storbrukerne av Youtube og de som ikke tør å lage film, er det utallige mennesker som vi ønsker å nå. Disse kan fortelle sin historie med KnowMe, sier Jarecki.

Foreløpig er det kun iPhone-brukere som kan kan prøve appen, da App Store er alene om rettighetene, men det jobbes i kulissene med å få en Android-versjon på plass.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker