Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Lag bedre videoer på mobilen

Denne appen kan du spare mye penger på.

Ekspertene vet best, heter det – og i de fleste tilfeller er dette helt sant. Slik var det også når Andrew Jarecki (Emmy-vinner og Oscar-nominert filmskaper) laget en app som gjør det enkelt for alle å regissere sin egen film.

Men mannen med de utallige visjonene stoppet ikke der; Hva med å lage et nettsamfunn rundt disse egenproduserte filmene? Han visste ikke nøyaktig hva han ville med ideen og hvor det bar, men han hadde en god magefølelse – den samme magefølelsen som bl.a. førte frem til serien The Jinx.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Appen heter KnowMe og er allerede begynt å bli en hit i USA, mye på grunn av den gir brukere tilgang til videoredigeringsteknologi som er mindre komplisert enn eksisterende alternativer.

 

Du kan lage videoer ved å kombinere liveopptak, lagrede bilder og lydopptak, for å tilvirke noe som ligner en mellomting av en lysbildefremvisning og en vlogg.

På denne måten kan du produsere filmer, reportasjer, musikkvideoer og dokumentarer uten dyre programmer eller verktøy. Filmen kan deles på KnowMe sin hjemmeside, samt de største sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram.

Gjennomsnittlig ligger filmene på rundt 40 sekunder i lengde, og de er definitivt mer engasjerende enn en Instagram-video, men mer uformelt enn noe på YouTube.

Annonse

 

Jarecki ble nylig intervjuet sammen med Star Wars-regisør JJ Abrams ved SXSW-messen i Austin, der Lyd & Bilde møtte mannen bak KnowMe.

De to gode vennene Andrew Jarecki og JJ Abrams ble intervjuet foran 2000 tilskuere på SXSW i Austin. Etter showet snakket de villig med fans og presse. Foto: Tor Aavatsmark/Lyd & Bilde

– Mellom storbrukerne av Youtube og de som ikke tør å lage film, er det utallige mennesker som vi ønsker å nå. Disse kan fortelle sin historie med KnowMe, sier Jarecki.

Foreløpig er det kun iPhone-brukere som kan kan prøve appen, da App Store er alene om rettighetene, men det jobbes i kulissene med å få en Android-versjon på plass.

forfatter
Skrevet av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Denne appen kan du spare mye penger på.

Denne appen kan du spare mye penger på.

Denne appen kan du spare mye penger på.

Denne appen kan du spare mye penger på.

Denne appen kan du spare mye penger på.

Denne appen kan du spare mye penger på.

Denne appen kan du spare mye penger på.

Denne appen kan du spare mye penger på.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.