TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Kjør PC- eller Mac-programmer på din iPad

Parallels Access har lansert en tjeneste som gjør at ethvert Windows- eller Mac-program kan brukes med iPad.

forfatter
Publisert 28.08.13 - 10:47

Ikke bare gjør tjenesten fra Parallels Access at du kan åpne Windows- og Mac-programmer på din iPad – brukergrensesnittet er også tilpasset, slik at det virker som om programmet faktisk er laget for nettbrettet. Dette inkluderer funksjonene trykke, dra, knipe og bla.

Fjernstyrer datamaskinen
I stedet for at du installerer PC- eller Mac-programmene på iPad-en, gjør Parallels Access at du kan åpne programmer som er installert på en PC eller Mac tilkoblet samme nettverk som nettbrettet. Med andre ord er det snakk om fjernstyring av programvare allerede installert på din PC eller Mac.

Multitasking
Tjenesten kan dessuten gjøre fleroppgavekjøring (multitasking), slik at flere program kan være åpne samtidig. Dermed kan du ha arbeidsdokumentet åpent mens du hører på musikk, eller ta et avbrekk med et spill eller en YouTube-video uten å måtte lukke dokumentet.

Slik gjør du
Appen Parallels Access kan lastes ned gratis i App Store. Deretter må et styringsprogram lastes ned til PC-en eller Mac-en fra Parallels hjemmeside. Dette kan gjøres på flere datamaskiner, skulle du ønske å styre flere enn én. Parallels Deretter vil Access autentifisere og koble sammen enhetene via en konto som må registreres hos Parallels. Dette for å forsikre at koblingen er sikker.

Deretter er det tut og kjør.

Hver gang Parallels Access startes på din iPad, kommer en oppstartsskjerm opp, som viser kompatible programmer på din PC eller Mac, i form av iOS-ikoner. Disse kan du slette og stokke om på som du ønsker, på samme måte som du gjør med iOS-appene dine.

Se en presentasjonsvideo her:

Parallels Access kan brukes gratis i 14 dager. Deretter koster det 79,99 dollar i året for hver datamaskin som er koblet til. Vi skulle gjerne sett at det også var mulig å betale et større engangsbeløp.

parallels.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde