Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Jubileumsmodeller til gamere

Gode nyheter for gamere! Alienware markerer 20-års jubileum med nye modeller.

Skrevet av / 06.07.16 - 16:36
Jubileumsmodeller til gamere

Hvis noen kan ta æren for å ha oppfunnet den moderne gaming-pc’en er det Alienware. Som siden 1996 har lagd PC’er til storspillere med et design, som ligner noe fra en annet planet.

Alienware feirer i år sitt 20-års jubileum, og det skjer selvfølgelig med en lansering av enda flere gaming-pc’er.

Den nye serien av maskiner til spill og Virtual Reality ble presentert på E3-spillmessen i Los Angeles, og er nå tilgjengelige.

Lanseringen byr på nye modeller i alle Alienwares stasjonere modellserier, Aurora, Alpha og Area-51. Og den nye Alienware 13″ med OLED-skjerm er verdens første gaming-laptop med denne denne typen display.

 

Selv om pladsen er lille, er der plads til to grafikkort. Foto: Alienware
Selv om plassen er liten, er det plass til to grafikkort. Foto: Alienware

Klar til 4K-gaming
Aurora-serien er kjent Alienware-fans. Serien gjennoppstår nå, men selv om kabinettet har blitt mindre er det fortsatt plass til kraftige grafikkkort i form av de nye Geforce GTX 1070 og Geforce 1080-kortene fra Nvidia. Det er plass til opptil to grafikkort i maskinene, og dermed mulighet for gaming i 4K-oppløsning.

Den nye Alienware Alpha (artikkelfoto, øverst) fyller mindre på skrivebordet og i budsjettet. Det kompakte kabinet rommer en Nvidia GeForce GTX 960-grafikprosessor med 4GB GDDR5-RAM. Og skulle man senere få råd til en oppgradering, er Alpha kompatibel med Alienwares grafikkforsterker, som kan romme et fullstørrelses-grafikkort til stasjonære pc’er.

Towekabinettet lever endnu. Area 51 er serien for hardwarenørder, der selv vil rode. Foto: Alienware
Towekabinettet lever fortsatt. Area 51 er serien for hardwarenerder. Foto: Alienware

For de som ønsker å mekke på elektronikken er Area-51 den ultimate “full tower”-modellen. Den har nå Intel Core i7-CPU’er med mulighet for opptil 10 prosessorkjerner og Geforce GTX 1070 eller GTX 1080-grafikkort. Kabinettet kan åpnes fra siden og gi adgang til maskinens hardware. Det er plass til tre grafikkort i dobbelt bredde, samt innebygd kjøling til å matche de grafiske musklene.

Alienware 13 er udstyret med OLED-skærm. Foto: Alienware
Alienware 13″ er utstyrt med OLED-skjerm. Foto: Alienware

Verdens første OLED-gamer
OLED-skjermen gir muligheten for høy kontrast i bildet, da hver eneste piksel kan tennes og slukkes separat. Men selv om vi så smått begynner å se TV’er med OLED-panel til nesten-realistiske priser, har de organiserte lysdiodene ikke hittil vært tilgjengelig på skjermer til bærbare pc’er.

Alienware 13″ med OLED-display ble første gang presentert på CES 2016 i januar, men det er først nå at den er klar til salg.

Tilgjengelighet og pris
Alienware Alpha-maskinene koster fra 6.990 kroner, og Area 51-modellene fås fra 16.490 kroner. Alienware Aurora 13″ med OLED-display er tilgjengelig senere i juli.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top