Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

Jakke setter Kickstarter-rekord!

Men ikke en hvilken som helst jakke. Denne reisekompisen har 15 lommer - og innebygd nakkepute!

Skrevet av / 12.09.15 - 18:00
Jakke setter Kickstarter-rekord!

Når man shopper etter jakke, tenker man gjerne ikke på hvor mange lommer den har. Men kanskje det nettopp er det man bør. Spesielt hvis du som oss er en dingsedust som aldri reiser uten mobiltelefon, nettbrett, ekstrabatteri og hodetelefoner, i tillegg til lommebok, nøkkelknippe og kanskje et pass.

Spørsmålet er bare hvor lenge du blir stående og rote i lommene dine, der du står i passkontrollen og blir bedt om å legitimere deg – ikledd din nye jakke med 15 lommer! Der du står og pipler svette med 200 i puls er det kanskje en fattig trøst at du nettopp har hatt en god søvn på flyet, takket være jakkens geniale innebygde nakkepute! Ideen til puta gjetter vi for øvrig er inspirert av Karl Pilkingtons bukse med innebygd rumpepute, som han fant opp under TV-serien ”En idiot på tur”, nemlig The Pilko Pump Pant.


Se Karl Pilkingtons Pilko Pump Pant på videoen over.

Ny rekord for klesplagg
Men det later ikke til å skremme folk, som har bestilt nok jakker til å sette ny Kickstarter-rekord i folkefinansiering for klesplagg. Jakkene med merkenavnet BauBax har nemlig hanket inn over 9 millioner dollar i forhåndsbestillinger!

Designer Hiral Sanghavi tenkte ut jakkene som en metode for å løse problemet med lange reiser, mens man bærer personlig elektronikk. Opprinnelig hadde han håpet å få inn 20.000 dollar, men dette har i skrivende stund ganget seg opp 450 ganger, til 9,2 millioner. Eller rundt 75 millioner kroner! Med det har han satt rekorden for det mest finansierte klesprosjektet på Kickstarter noensinne, og det sjette mest finansierte uansett kategori.

Så det er bare å glede seg, for ”the Swiss army knife of travel jackets” blir virkelighet. Jakkene kommer i flere typer, fasonger og farger, og lansering vil skje desember 2015 – akkurat i tide til jul. Kanskje nissen vil skifte ut sekken sin til noe mer moderne?

Les mer om prosjektet på Kickstarter.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top