iRadio er like rundt hjørnet

Apple er i følge ryktene i intense forhandlinger med platebransjen om en ny streamingtjeneste, som kan bli lansert allerede før sommerferien.
Annonse
Annonse
forfatter

En ny streamingtjeneste er nær ved å se dagens lys. CNET forteller i en artikkel, at Apple er tett på å avslutte langvarige forhandlinger med musikkbransjen – blant andre Warner Music og Universal Music – og hvis avtalen går i boks regner Apple med å lansere den nye musikktjenesten – som på folkemunn kalles iRadio – før sommerferien. Tjenesten vil bli en integrert del av Apples mobile operativsystem, iOS.

Rumor_120412_300x214

iRadio kommer sannsynligvis til å minne mere om radiotjenester som Pandora og Last FM enn streamingtjenester som Spotify og WiMP. I stedet for å lytte til valgfrie låter og album vil iRadio ha mer til felles med tradisjonell radio, bare at brukeren har mulighet til å gå tilbake til begynnelsen av en sang, sier en kilde til CNET.

Les også: Apple til å utfordre Spotify og WiMP?

iRadio blir gratis å bruke, men Apple vil integrere tjenesten med iTunes og gjøre det mulig å kjøpe musikk direkte fra tjenesten.

maja

Ryktene om en radiotjeneste fra Apple begynte i februar, da man i forbindelse med en iOS-update oppdaget et nytt radio-ikon i systemet, som dog ikke var aktiveret.

Apple har til nå unnlatt å kommentere ryktene.