iRadio er like rundt hjørnet

Apple er i følge ryktene i intense forhandlinger med platebransjen om en ny streamingtjeneste, som kan bli lansert allerede før sommerferien.
forfatter

En ny streamingtjeneste er nær ved å se dagens lys. CNET forteller i en artikkel, at Apple er tett på å avslutte langvarige forhandlinger med musikkbransjen – blant andre Warner Music og Universal Music – og hvis avtalen går i boks regner Apple med å lansere den nye musikktjenesten – som på folkemunn kalles iRadio – før sommerferien. Tjenesten vil bli en integrert del av Apples mobile operativsystem, iOS.

Rumor_120412_300x214

iRadio kommer sannsynligvis til å minne mere om radiotjenester som Pandora og Last FM enn streamingtjenester som Spotify og WiMP. I stedet for å lytte til valgfrie låter og album vil iRadio ha mer til felles med tradisjonell radio, bare at brukeren har mulighet til å gå tilbake til begynnelsen av en sang, sier en kilde til CNET.

Les også: Apple til å utfordre Spotify og WiMP?

iRadio blir gratis å bruke, men Apple vil integrere tjenesten med iTunes og gjøre det mulig å kjøpe musikk direkte fra tjenesten.

maja

Ryktene om en radiotjeneste fra Apple begynte i februar, da man i forbindelse med en iOS-update oppdaget et nytt radio-ikon i systemet, som dog ikke var aktiveret.

Apple har til nå unnlatt å kommentere ryktene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.