Search
Generic filters

iRadio er like rundt hjørnet

Apple er i følge ryktene i intense forhandlinger med platebransjen om en ny streamingtjeneste, som kan bli lansert allerede før sommerferien.

En ny streamingtjeneste er nær ved å se dagens lys. CNET forteller i en artikkel, at Apple er tett på å avslutte langvarige forhandlinger med musikkbransjen – blant andre Warner Music og Universal Music – og hvis avtalen går i boks regner Apple med å lansere den nye musikktjenesten – som på folkemunn kalles iRadio – før sommerferien. Tjenesten vil bli en integrert del av Apples mobile operativsystem, iOS.

Rumor_120412_300x214

iRadio kommer sannsynligvis til å minne mere om radiotjenester som Pandora og Last FM enn streamingtjenester som Spotify og WiMP. I stedet for å lytte til valgfrie låter og album vil iRadio ha mer til felles med tradisjonell radio, bare at brukeren har mulighet til å gå tilbake til begynnelsen av en sang, sier en kilde til CNET.

Les også: Apple til å utfordre Spotify og WiMP?

iRadio blir gratis å bruke, men Apple vil integrere tjenesten med iTunes og gjøre det mulig å kjøpe musikk direkte fra tjenesten.

maja

Ryktene om en radiotjeneste fra Apple begynte i februar, da man i forbindelse med en iOS-update oppdaget et nytt radio-ikon i systemet, som dog ikke var aktiveret.

Apple har til nå unnlatt å kommentere ryktene.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.