iPad Air: Superlett nettbrett

Den nye iPad Air veier under halvkiloen og er bare 7,5 millimeter tykk.
forfatter

Apple har akkurat bekreftet lanseringen av sin nye iPad, som ikke blir hetende iPad 5 slik det var ventet, men snarere iPad Air.
img_9970
Den har ikke overraskende samme design som iPad mini, er 7,5 mm tynn, og rammen rundt skjermen er 43% tynnere end på den tidligere model. Vekten blir 469 gram!

img_9972

På innsiden finner vi den samme 64-bit Apple A7-prosessor som sitter i iPhone 5S, noe som gjør iPad Air fire ganger hurtigere end forgjengeren. For eksempel skal iPad Air nå kunne åpne apps dobbelt så hurtigt som tidligere.

img_9971

Utover det kommer iPad Air med 5 MP kamera som kan ta opp video i 1080p Full HD, mens frontkameraet blir et 720p HD-kamera.

img_9983

iPad Air kommer i to farger, henholdsvis hvit/sølv og svart/grå. Norsk pris er ikke bekreftet enda, men den skal koste 499 dollar i USA. Og den kommer på markedet allerede den 1. november, og det gjelder også for Skandinavia!

Sist på programmet var en ny iPad mini, som nå endelig kommer i en skarpere Retina-versjon med 2048 x 1536 pikslers oppløsning. iPad mini med retina-skjerm får samme A7-prosessor som iPad Air og iPhone 5S, 5 MP frontkamera med 1080p video og for øvrig de samme spesifikasjoner som iPad Air. Den har lansering i slutten av november.
img_9999

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.