iPad Air 2 og iPad mini 3 er her!

Ettersom Apple selv hadde lekket det meste i går, var dagens presentasjon av nye iPad-er uten de store overraskelsene.
Annonse
Annonse
forfatter

Ved en feil som må ha fått hodene til å rulle i Cupertino (eller var det med vilje for å ta oppmerksomheten fra Googles lansering av Android Lollipop og nye Nexus-produkter?) – kom Apple i går til å offentliggjøre både navn og flere fakta om de nye iPadene. Derfor visste vi på forhånd at Tim Cook både ville vise etterfølgerne til iPad Air og iPad mini med Retina-skærm.

Og det gjorde han: iPad Air 2 og iPad mini 3 er en realitet!

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 19.42.48

iPad Air 2 kommer som forventet med Touch ID, som vi kjenner fra iPhone 5S og nå også fra iPhone 6 og iPhone 6 Plus, samt med en helt ny 64-bit A8X-processor, som skal være 40% hurtigere enn A7-prosessoren som sitter i den opprinnelige iPad Air. Grafikkytelsen er også 2,5 ganger hurtigere enn forgjengeren.

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 20.00.48

Annonse

Den nye iPad Air 2 er 6,1 mm tykk, hvilket gjør den 18% tynnere enn forgjengeren. Det skyldes blant annet at Apple har kunnet eliminere luftlaget mellom glasskjermen og det trykkfølsomme laget. Til gjengjeld har knappen på siden, som kunne låse skjermrotasjonen eller gjøre den lydløs – måttet bøte med livet.

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 19.49.00

Kameraet, det såkalte iSight-kamera, er nå utstyrt med en 8 megapiksel sensor, og kommer med lyssterk F2,4 optik. Det støtter nå panoramabilder, burst-mode og Timelapse, som lar deg lage små videoer ved å sette sammen mange bilder etter hverandre. Slow-motion video på opptil 120 fps blir også mulig(ikke 240 fps som på iPhone 6). Nettverkshastigheten er også forbedret. Både via Wi-Fi, som nå støtter 802.11 AC med MIMO, og med hele 20 ulike 4G/LTE bånd, som støtter hastigheter opptil 150 mbit/s.

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 19.52.45

iPad Air 2 kommer i tre forskellige farger – sølv, gull og space-grey – og i tre forskjellige størrelser – 16 GB, 64 GB og 128 GB. Prisene starter på 4190 kr for den billigste utgaven med kun 16 GB lager og Wi-Fi. Den dyreste iPad Air 2 med 128 GB og Wi-Fi + 4G/LTE vil koste 6890 kr.

Annonse

Skærmbillede 2014-10-16 kl. 20.02.17

iPad mini 3 med 7,9” Retina-skjerm er også en optimalisert utgave av den eksisterende iPad mini med Retina, men den kommer kun med noen få av de samme forbedringene som iPad Air 2, som for eksempel Touch ID.

Dog må iPad mini 3 stadig nøye seg med et 5 MP kamera. Prosessoren er også lik som i forgjengeren. Faktisk er den eneste forskjellen på iPad mini 2 og 3, at sistnevnte kommer med Touch ID, og at den kan fås i gullfarge med opptil 128 GB lagring.

iPad mini 3 kommer også i sølv, gull og space-grey og i størrelserne 16 GB, 64 GB og 128 GB. For 16 GB-modellen kun med Wi-Fi må man ut med 3390 kroner, mens den dyreste modelen med 128 GB lagring, Wi-Fi og 4G/LTE vil koste USD 6090 kroner.

De eksisterende iPad Air og iPad mini med Retina-skjerm, nå kalt iPad mini 2, blir fortsatt på markedet, men prisen blir satt med USD 100.

Annonse

Både iPad Air 2 og iPad mini 3 vil kunne bestilles fra i morgen, og levering starter i neste uke i USA.

http://store.apple.com/no/ipad/compare

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.