Search
Generic filters

Innovativ styreflate og ny 5K-iMac

Apple har endelig lansert Force Touch styreflate på 15'' MacBook Pro, og oppdatert iMac-ene med 5K-skjerm.

Styreflater er ikke noe nytt. Det er som en mus hvor styreflaten er musematten og fingeren er musepekeren. Apples styreflater har lenge vært blant de mest responsive, og Force Touch-teknologien som ble introdusert i den sylslanke 12» MacBook-en for kort tid siden, har endelig funnet veien til 15» utgaven.

Les testen av Apple 12» MacBook her.

Med introduksjonen av Force Touch på 15-tommeren, er det bare Apples tynne Air-modeller som ikke finnes med Force Touch. 13-tommeren har også samme type styreflate.

MBP15Force Touch trackpadDen innovative styreflaten bruker små magneter som gir brukeren tilbakemeldinger når man klikker på styreflaten. Dermed trenger den ikke gi etter for fingetrykkingen, og den kan lages mye tynnere enn vanlige styreflater.

Pro-maskinene med Apples skarpe Retina-skjermer har fått bedre grafisk ytelse med opp til 80 prosent kjappere ytelse, med AMD Radeon R9 M370X grafikkprosessor. Slik at videoredigering i Final Cut Pro X, eller 3D-rendering i Photoshp skal gå raskere.

De nye versjonene av 15-tommerne, har fått 2,5 ganger raskere lagring, med overføringshastigheter opp til 2 GBps, og batteritiden er økt med en time til ni timer. De har også siste generasjon av Intels Broadwell-prosessorer, og kommer i to grunnkonfigurasjoner med mulighet for tilpasning:

  • 15» MacBook Pro i enkleste konfigurasjon har en 2.2 GHz firekjerners Intel Core i7 prosessor med Turbo Boost opp til ,.4 GHz, 16GB minne, 256GB SSD-lagring og Intel Iris Pro grafikkprosessor. Prisen starter på 19.590 kr.
  • Med en 2.5 GHz firekjerners Core i7 prosessor med Turbo Boost-hastigheter opp til 3,7 GHz, 16GB minne, 512GB SSD-lagring og AMD Radeon R9 M370X grafikkprosessor, starter prisene på 23.990 kr.
  • Man kan også tilpasse maskinene med raskere firekjerners Intel Core i7 prosessor opp til 2.8 GHz med Turbo Boost opp til 4,0 GHz og flash opp til 1TB SSD-lagring.

Billigere 27» imac med 5K-skjerm

Den nye generasjonen av Apples alt-i-ett-maskin, med 5K-skjerm på 27 tommer, starter nå på 20.990 kr. Skjermene har en oppløsning på 5120 x 2880 piksler, som er 67 prosent flere piksler enn en 4K-skjerm har.

Les testen av 5K iMac her.

Grunnversjonen starter på 20.990 kr, og leveres med en firekjerners Intel Core i5-prosessor på 3,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz og AMD Radeon R9 M290-grafikkprosessor.

Den har 8 GB minne og 1 TB harddisk, fire USB 3.0-porter og to Thunderbolt 2-porter (med båndbredde på opptil 20 Gbps).

Den dyreste iMacen med Retina 5K-skjerm, har falt i pris til 23.990 kr i grunnkonfigurasjonen,  og leveres med firekjerners Intel Core i5-prosessor på 3,5 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,9 GHz, AMD Radeon R9 M290X-grafikk og en Fusion Drive på 1 TB.

iMac27

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.