Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Yale Doorman blir oppkoblet

Nå kan Yales Doorman-låser kobles til Amazons, Googles og Apples smarte hjem.

Skrevet av / 09.09.19 - 15:25
IFA 2019: Yale Doorman blir oppkoblet

Yales smart-lås Doorman har lenge vært populær blant huseiere. Men det har vært et problem at fjernstyring kun har vært mulig med styremoduler fra alarmprodusenten Verisure. Og det er ikke alle som har vært like begeistret over å kjøpe dette fra et eksternt selskap.

Yales nye hub, modul og kodelås. (Foto: Lyd & Bilde)

På IFA-messen viste Yale fram en egen styremodul som kan kobles til en liten hub, som stikkes i den nærmeste stikkontakten. Kompatible Yale-låser får så oppkobling med Google Assistant, Amazon Alexa og Apple HomeKit. Det kommer også et talltastatur slik at man kan låse opp døren med kode.

Det gir deg mulighet til å bruke appen til å låse, låse opp og sjekke status på låsen. Men også for stemmestyring av låsen med smart-assistenter og for å se status i Googles og Apples Smart Home-apper.

Sett modulen i låsen for å gjøre den oppkoblet. (Foto: Lyd & Bilde)

En av de mulighetene som åpnes opp er å gi tilgang til besøkende. Yale har bl.a. eksperimentert med en tjeneste i England, hvor man kan få matvarer fra dagligvarekjeden Waitrose levert rett i kjøleskapet.

I England selger Yale også alarmsystemer og overvåkningskameraer, et produktutvalg som også vil komme til resten av Europa. Å koble låsen med alarmen og det smarte hjemmet gir mange muligheter. Som muligheten til å låse opp døren, slå av alarmen og eventuelle overvåkningskameraer samt skru på lyset, når man kommer hjem.

Les mer på yale.no

(Foto: Yale)

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top