Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 tar opp kampen mot Apples AirPods

Med FreeBuds 3 har Android-brukere nettop fått deres egne “AirPods”.

Skrevet av / 06.09.19 - 16:41
IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 tar opp kampen mot Apples AirPods

Det har etterhvert blitt en tradisjon at Huawei presenterer ny teknologi og nye prosessor på den årlige IFA-messen for forbrukerelektronikk, som finner sted i Berlin. I år var inget unntak, og Huawei-toppsjef Richard Yu presenterte bl.a. den nye Kirin A1-prosessoren som angivelig er verdens første med Bluetooth 5.1 og BLE 5.1.

Det betyr i praksis at chippen muliggjør Bluetooth-forbindelse via to samtidige kanaler. Det reduserer forsinkelse og ikke minst strømforbruket, noe som er en stor fordel når vi snakker om trådløse enheter.

Ikke minst True Wireless ørepropper, der hvor de fleste produsenter forbindes slik at mobilen kobles opp til den ene proppen, som så bygger en slags trådløs bro til propp nummer to.

Huawei FreeBuds 3 kommer i svart og hvit. Etuiet kan opplade dem opptil fire ganger. (Foto: Peter Gotschalk)

Huawei FreeBuds 3

De nye Huawei Freebuds 3 som Richard Yu presentere sammen med den nye Kirin A1-chippen, forbindes i stedet hver for seg med mobilen via to separate kanaler. På denne måten kan de holde i opptil fire timer på en oppladning – og i alt 20 timer, da de kan opplades på farten fire ganger mer ved hjelp av det medfølgende oppladningsetuiet.

Ifølge Yu er FreeBuds 3 de første True Wireless ørepropper som kommer med ANC (aktiv støydemping), selvom de likt som Apples AirPods kommer uten silikondotter i forskjellige størrelser. De nye Huawei-proppene kan altså ikke tilpasses ditt øre, men er i stedet av typen «open fit». Allikevel klarer de aktiv støydemping opptil 15 dB, ettersom de også kommer med såkalt Bone Sensor. Det innebærer angivelig at proppene registrerer vibrasjoner i knoklene dine når du snakker, slik at talekvaliteten blir bedre dersom du bruker øreproppene som headset sammen med smarttelefonen.

Pris og tilgjengelighet

Ifølge våre opplysninger kommer Huawei FreeBuds 3 på det norske markedet i løpet av neste år til en pris på rundt 2.000 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top