IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 tar opp kampen mot Apples AirPods

Med FreeBuds 3 har Android-brukere nettop fått deres egne “AirPods”.
Annonse
Annonse
forfatter

Det har etterhvert blitt en tradisjon at Huawei presenterer ny teknologi og nye prosessor på den årlige IFA-messen for forbrukerelektronikk, som finner sted i Berlin. I år var inget unntak, og Huawei-toppsjef Richard Yu presenterte bl.a. den nye Kirin A1-prosessoren som angivelig er verdens første med Bluetooth 5.1 og BLE 5.1.

Det betyr i praksis at chippen muliggjør Bluetooth-forbindelse via to samtidige kanaler. Det reduserer forsinkelse og ikke minst strømforbruket, noe som er en stor fordel når vi snakker om trådløse enheter.

Ikke minst True Wireless ørepropper, der hvor de fleste produsenter forbindes slik at mobilen kobles opp til den ene proppen, som så bygger en slags trådløs bro til propp nummer to.

Huawei FreeBuds 3 kommer i svart og hvit. Etuiet kan opplade dem opptil fire ganger. (Foto: Peter Gotschalk)

Huawei FreeBuds 3

De nye Huawei Freebuds 3 som Richard Yu presentere sammen med den nye Kirin A1-chippen, forbindes i stedet hver for seg med mobilen via to separate kanaler. På denne måten kan de holde i opptil fire timer på en oppladning – og i alt 20 timer, da de kan opplades på farten fire ganger mer ved hjelp av det medfølgende oppladningsetuiet.

Ifølge Yu er FreeBuds 3 de første True Wireless ørepropper som kommer med ANC (aktiv støydemping), selvom de likt som Apples AirPods kommer uten silikondotter i forskjellige størrelser. De nye Huawei-proppene kan altså ikke tilpasses ditt øre, men er i stedet av typen «open fit». Allikevel klarer de aktiv støydemping opptil 15 dB, ettersom de også kommer med såkalt Bone Sensor. Det innebærer angivelig at proppene registrerer vibrasjoner i knoklene dine når du snakker, slik at talekvaliteten blir bedre dersom du bruker øreproppene som headset sammen med smarttelefonen.

Annonse

Pris og tilgjengelighet

Ifølge våre opplysninger kommer Huawei FreeBuds 3 på det norske markedet i løpet av neste år til en pris på rundt 2.000 kroner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.