IFA 2019: Huawei FreeBuds 3 tar opp kampen mot Apples AirPods

Med FreeBuds 3 har Android-brukere nettop fått deres egne “AirPods”.

Det har etterhvert blitt en tradisjon at Huawei presenterer ny teknologi og nye prosessor på den årlige IFA-messen for forbrukerelektronikk, som finner sted i Berlin. I år var inget unntak, og Huawei-toppsjef Richard Yu presenterte bl.a. den nye Kirin A1-prosessoren som angivelig er verdens første med Bluetooth 5.1 og BLE 5.1.

Det betyr i praksis at chippen muliggjør Bluetooth-forbindelse via to samtidige kanaler. Det reduserer forsinkelse og ikke minst strømforbruket, noe som er en stor fordel når vi snakker om trådløse enheter.

Ikke minst True Wireless ørepropper, der hvor de fleste produsenter forbindes slik at mobilen kobles opp til den ene proppen, som så bygger en slags trådløs bro til propp nummer to.

Huawei FreeBuds 3 kommer i svart og hvit. Etuiet kan opplade dem opptil fire ganger. (Foto: Peter Gotschalk)

Huawei FreeBuds 3

De nye Huawei Freebuds 3 som Richard Yu presentere sammen med den nye Kirin A1-chippen, forbindes i stedet hver for seg med mobilen via to separate kanaler. På denne måten kan de holde i opptil fire timer på en oppladning – og i alt 20 timer, da de kan opplades på farten fire ganger mer ved hjelp av det medfølgende oppladningsetuiet.

Ifølge Yu er FreeBuds 3 de første True Wireless ørepropper som kommer med ANC (aktiv støydemping), selvom de likt som Apples AirPods kommer uten silikondotter i forskjellige størrelser. De nye Huawei-proppene kan altså ikke tilpasses ditt øre, men er i stedet av typen «open fit». Allikevel klarer de aktiv støydemping opptil 15 dB, ettersom de også kommer med såkalt Bone Sensor. Det innebærer angivelig at proppene registrerer vibrasjoner i knoklene dine når du snakker, slik at talekvaliteten blir bedre dersom du bruker øreproppene som headset sammen med smarttelefonen.

Pris og tilgjengelighet

Ifølge våre opplysninger kommer Huawei FreeBuds 3 på det norske markedet i løpet av neste år til en pris på rundt 2.000 kroner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.