Hva lanserer Apple i kveld?

Vi oppsummerer ryktene om iPhone 7 og andre produkter.

Skrevet av / 06.09.16 - 18:24
Hva lanserer Apple i kveld?

Vi er på plass i San Francisco for å rapportere fra dagens Apple-lansering. Så hva kan vi vente oss?

Det er ingen som tror noe annet enn at vi får se en iPhone 7.

For en gang skyld ser det ut som det ikke blir et nytt design, og at man fortsetter i samme stil som iPhone 6 og 6s. Men antennen på baksiden skal ha fått en ny plassering.

Men de siste ukene har det begynt å dukke opp rykter om nye farger. Det sies at de vil fortsette med de gamle gull, sølv og rosegull, men «space gray» kan eventuelt erstattes av en mattsvart og pianosvart modell som muligens bare finnes for modeller med mye minne.

Når det gjelder minne så sies det at grunnmodellen ikke lenger vil ha de pinlige 16 GB, men heller 32 GB. Samt kommer modeller med 128 GB og 256 GB for de som er sultne etter mer lagring.

Det største ryktet sier at Apple kommer til å dumpe aux-inngangen. Det har så klart gjort mange med hodetelefoner irriterte, men kanskje er det et nødvendig steg å ta? På samme måte som Apple byttet ut den gamle brede kontakten og gikk over til Lightning, så har det vist seg å være en mye bedre teknisk løsning.

Noen hevder at mobilen kommer med Apples EarPods med Lightningkontakt, samt en adapter for analoge hodetelefoner. Uansett er trådløse hodetelefoner på frammarsj, og dette øker kanskje utviklingen. Vi har derfor en test av trådløse ørepropper til en rimelig pris i oktobernummeret.

Det er også sannsynlig at Apple lanserer en rekke nye Beats hodetelefoner som kan brukes med iPhone 7.

Vanlige iPhone 7 skal få optisk bildestabilisering. iPhone 7 Plus sies å få dobble kameralinser, en vidvinkel og en telefoto-linse. Begge med 12 megapiksel oppløsning. Det er også rykter om at kombinasjonen skal gjøre det mulig å omfokusere et bilde etter det er tatt, men det er veldig usikkert.

Skjermen sies å ha samme store fargespekter som iPad Pro. Hjemknappen skal bli en touchknapp istedet for en fysisk knapp, som også gir en viss kredibilitet til rykter om at mobilen nå skal være vanntett.

Den nye A10 prosessoren skal angivelig ha så høy klokkefrekvens som 2,4 GHz, som er et stort hopp fra A10 med 1,85 GHz. Det sies å være usikkert om man klarer det uten å ofre batteritid.

Hva mer?

Det store spørsmålet er hvorfor Apple har slått på stortromma og holder lanseringen i San Francisco i stedet for å ha et lokalt møte i Berlin som er vanlig når man bare lanserer en ny iPhone. Det har ført til spekulasjoner om at det kommer noe mer.

Det er ikke helt usannsynlig at det kommer en Apple Watch 2 med større batteri, raskere prosessor, innebygd GPS og bedre holdbarhet.

Blir det en ny Macbook Pro med Touch-ID, USB-C, Thunderbolt 3 samt et OLED-panel i stedet for funksjonsknappene? Kanskje, men den lanseres muligens på et separat event i oktober.

Kommer det et VR-headset? Nja, selv om det kommer rykter om at Apple i hemmelighet holder på og utvikler en for av VR-teknologi er det få som tror at de har rukket å bli ferdig med et produkt.

Eventet starter kl 1900 norsk tid. Da først får vi tilfredstille vår nysgjerrighet. Vi er som sagt på plass for å rapportere fakta, føle og ta på produktene, samt oppsummere hvor fornøyde eller misfornøyde vi er med hva som har blitt vist. Følg med på Facebook, Twitter og www.lydogbilde.no. 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top