HP’s nye lettvektere til studiene

Stream er HP's alternativ til de billige og lette Chromebook-laptopene.

Skrevet av / 19.08.16 - 14:39
HP’s nye lettvektere til studiene

Matpakke, mobiltelefon, pc. Pennalhus, hvis det er plass.

Når man pakker skolesekken er pc’en uunnværlig, og mest sannsynlig viktigere enn det gammeldagse, analoge pennalet.

For å unngå å slepe på en tung, dyr og skrøpelig datamaskin hver eneste dag velger mange en av de populære Chromebooks, hvor både vekt og pris er på sitt absolutte minimum.

Men man trenger ikke velge bort Windows, selv om man kjører lett. HP lanserer nå tre maskiner under navnet Stream, som verken tynger budsjettet eller ranselen.

Foto: HP
Foto: HP

Den minste, HP Stream 11 Pro 3G, har en 11″ skjerm og en vekt på 1,2 kg, en skikkelig lettvekter. Prosessoren er en 1,6 GHz Intel Celeron N3060 dual-core med 4 GB RAM og Intel HD Graphics. Den kommer med Windows 10 Pro installert, slik at man kjøre alle de vanlige programmene, men med en lagringsplass på 32 GB eller 64 GB må man passe godt på hva man velger å lagre. Men er plassen på selve maskinen begrenset, er det i gjengjeld god plass i skyen. Alle de tre maskinene har dual-band 802ac Wi-Fi for lynrask nettilgang.

HP Stream 11 Pro 3G koster 2.100 kroner, og kan kjøpes fra september.

Foto: HP
Foto: HP

Hvis skjermstørrelsen på 11,6 er for lite, finnes det en fysisk større modell. HP Stream 14, som har samme prosessor, RAM og grafikkort, men en litt større skjerm på 14″. De to maskinene er så godt som like i ytelse og konfigurasjon. Men man må nøye seg med Windows 10 Home og lagringsplass på 32 GB. I gjengjeld fås den i blå og lilla! Vekten er 1,43 kg, og batteritiden sies å være 10 timer. Prisen er den samme som 11″-modellen: 2.100 kroner.

Foto: HP
Foto: HP

Endelig får Stream-serien en «luksusmodell» med 11,6″ touchskjerm og 360-graders hengsler, slik at maskinen kan brukes som tablet eller settes opp i «telt-modus» som en underholdningsmaskin. Pressemeldingen fra HP gir ingen informasjon om spesifikasjonene, som sannsynligvis ligner de to andre modellene.

HP Stream X360 kan kjøpes fra oktober og vil koste 2.800 kroner.

Les også: Test av Acer Aspire One Cloudbook 11

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top