Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

HP’s nye lettvektere til studiene

Stream er HP's alternativ til de billige og lette Chromebook-laptopene.

Matpakke, mobiltelefon, pc. Pennalhus, hvis det er plass.

Når man pakker skolesekken er pc’en uunnværlig, og mest sannsynlig viktigere enn det gammeldagse, analoge pennalet.

For å unngå å slepe på en tung, dyr og skrøpelig datamaskin hver eneste dag velger mange en av de populære Chromebooks, hvor både vekt og pris er på sitt absolutte minimum.

Men man trenger ikke velge bort Windows, selv om man kjører lett. HP lanserer nå tre maskiner under navnet Stream, som verken tynger budsjettet eller ranselen.

Foto: HP

Foto: HP

Annonse

Den minste, HP Stream 11 Pro 3G, har en 11″ skjerm og en vekt på 1,2 kg, en skikkelig lettvekter. Prosessoren er en 1,6 GHz Intel Celeron N3060 dual-core med 4 GB RAM og Intel HD Graphics. Den kommer med Windows 10 Pro installert, slik at man kjøre alle de vanlige programmene, men med en lagringsplass på 32 GB eller 64 GB må man passe godt på hva man velger å lagre. Men er plassen på selve maskinen begrenset, er det i gjengjeld god plass i skyen. Alle de tre maskinene har dual-band 802ac Wi-Fi for lynrask nettilgang.

HP Stream 11 Pro 3G koster 2.100 kroner, og kan kjøpes fra september.

Annonse
Foto: HP

Foto: HP

Hvis skjermstørrelsen på 11,6 er for lite, finnes det en fysisk større modell. HP Stream 14, som har samme prosessor, RAM og grafikkort, men en litt større skjerm på 14″. De to maskinene er så godt som like i ytelse og konfigurasjon. Men man må nøye seg med Windows 10 Home og lagringsplass på 32 GB. I gjengjeld fås den i blå og lilla! Vekten er 1,43 kg, og batteritiden sies å være 10 timer. Prisen er den samme som 11″-modellen: 2.100 kroner.

Foto: HP

Foto: HP

Endelig får Stream-serien en «luksusmodell» med 11,6″ touchskjerm og 360-graders hengsler, slik at maskinen kan brukes som tablet eller settes opp i «telt-modus» som en underholdningsmaskin. Pressemeldingen fra HP gir ingen informasjon om spesifikasjonene, som sannsynligvis ligner de to andre modellene.

HP Stream X360 kan kjøpes fra oktober og vil koste 2.800 kroner.

Les også: Test av Acer Aspire One Cloudbook 11

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.