HP vekker kraften med Star Wars-PC

Med sin nye Special Edition bærbare PC frir HP til Star Wars-fansen.

Skrevet av / 09.10.15 - 12:56
HP vekker kraften med Star Wars-PC

Star Wars-bølgen har blitt så stor at alle tydeligvis vil ri på den. Mens vi venter på verdenspremieren av ”The Force Awakens” den 16. desember, kan Star Wars-fans nå nemlig slå klørne i en spesiell Star Wars-PC fra HP. Dette i et samarbeid med Disney og Lucasfilm.

– Som en del av dette samarbeidet fikk vi tilgang til media-arkivene hos Lucasfilm for å utvikle skjermsparere, bakgrunnsbilder og lydfiler – konfigurerbare for brukerne, sier Louis Perrin, direktør for konsument- og dataprodukter hos HP.

Kraft fra den mørke siden
Den bærbare PC-en er inspirert av Imperiet, med en design som indikerer at den har blitt slitt i kamp, og med “Galactic Empire” preget i den unike Star Wars Aurebesh-fonten på hengslene og ikoniske Stormtroopers på tastaturet. På berøringsflaten er X-Wing Star Fighter Guidance System inngravert, og et rødt baklys kompletterer designen.

PC-en har en design som ser ut som om den har blitt slitt i kamp.
PC-en har en design som ser ut som om den har blitt slitt i kamp. Foto: HP

Star Wars Special Edition-maskinen har en batteritid opp til 7 timer, og den 15,6 tommers store skjermen har berøringsfunksjon og Full HD-oppløsning. Velg mellom sjette generasjons Intel Core i5 og i7 prosessor. Du kan få inntil 2 TB harddisk og opp til 12GB RAM med mulighet for å velge enten Intel HD Graphics 520 eller NVIDIA GeForce 940M grafisk prosessor.

Berøringsflaten er illustrert med X-Wing Star Fighter Guidance System.
Berøringsflaten er illustrert med X-Wing Star Fighter Guidance System. Foto: HP

I pressemeldingen står det at datamaskinen har drivverk, så du blant annet får sett alle Star Wars-filmene dine. Det står imidlertid ikke om det er et DVD RW-drivverk eller et Blu-ray-drivverk. Lydinnmaten er levert av B&O Play, og vi loves ”store lydopplevelser når man ser film eller hører på musikk”.

Et Star Wars Special Edition beskyttelsestrekk kan kjøpes som ekstrautstyr.

Beskyttelsestrekk er ekstrautstyr.
Beskyttelsestrekk er ekstrautstyr.

Programvare og effekter
Maskinen kjører Windows 10 og er forhåndsinstallert med Star Wars-effekter. Klikk på Imperial C desktopikonet og åpne Star Wars Command Center for å søke deg frem i Star Wars-temaer og gallerier. Man får tilgang til over 1.100 bilder fra over 40 år med Star Wars-historie. Blant annet behind-the-scenes-bilder, storyboards, kunst, klassiske fotografier, kulisse- og kostymedesign og lydklipp.

Man kan tilpasse lyder, bakgrunnsbilde og skjermsparere. Alle standard Windows-lyder kan selvsagt erstattes med Star Wars-effekter. Åtte kategorier med ikoniske Star Wars lydspor finnes, inkludert R2-D2 og lyssverdeffekter. Tilgjengelige bakgrunnsbilder er stillbilder fra filmene.

Foto: HP
Foto: HP

Galleriene består av blant annet originale filmplakater, Concept Art fra Lucasfilm som viser hvordan filmutviklingen ble gjennomført, inkludert tidlige ideer på kostymer og scenesettinger. Illustrated Art feirer Star Wars med kunst som spenner fra grafikk til tegneserieillustrasjoner.

Man får også tilgang til den første Marvel Star Wars tegneseien, e-bokutdrag fra Star Wars-titler og Star Wars filmtrailere.

Ingen tvil om at dette er en PC for Star Wars-fansen. Vi lurer bare på hvor mange av disse effektene de mest ihuga fanatikerne ikke har surfet seg til fra før. Men igjen, hvem vil vel ikke ha en PC hvor ikonet til papirkurven er erstattet med Dødsstjernen??

Tilgjengelighet
Star Wars Special Edition Notebook slippes i oktober. Priser har vi ikke fått. forventes tilgjengelig i EMEA i oktober. Priser rangerer fra 700 til 1.000 dollar. Norske priser har vi ikke fått, men ganger du dem med 10, er du sånn noenlunde i riktig prisleie.

hp.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top