Hør musikk gjennom kinnbenet

Aktive svømmere kan glede seg over Finis Neptune, som spiller musikk gjennom kinnbenet i stedet for øret.
forfatter

Å lytte til musikk mens man svømmer er vrient, fordi musikkpropper har elementer som er laget for å lede lyd gjennom luft for å nå trommehinnen. Når man er under vann, blir fort øret fylt med vann, som gjør at selv vanntette ørepropper funker dårlig, med en tett, innestengt og lav lyd.

Leder musikk gjennom bein
Finis Neptune fungerer helt annerledes. Dette er en bøyle hvor høyttalerelementer sitter i hver ende, men er laget for å sitte mot kinnbeinet i stedet for øret. Kinnbeinet er koblet direkte til kraniet, som gjør at hele hodet blir til en eneste musikkmottaker. Dermed trenger man ikke luft, som uansett er en dårlig leder for lyd.

Prosessen kalles på engelsk ”bone conduction”, som kan oversettes til beinleding på norsk. Hvaler og delfiner bruker samme prinsipp for å høre signaler under vann.

Neptune har innebygd avspilling med lagringsplass på 4 GB, så du trenger ikke være redd for at du må ha med deg iPod-en under vann. Prisen er ca 1.500 kroner, og produktet kan for eksempel kjøpes hos klubben.no.

finisinc.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.