TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Hollywood tar pulsen på publikum

Bokstavelig talt!

forfatter
Publisert 21.01.16 - 14:18

Når man i fremtiden leser at en film gir deg hjerteklapp og holder deg på kanten av setet, så kan det hende at det ligger faktiske, kvantiserte målinger bak påstanden. Nå har nemlig Hollywood begynt å ta pulsen på sitt testpublikum!

Les også: And the Oscar goes to: Sweden?

Til prøvevisningen av Oscar-utfordreren ”The Revenant” med Leonardo DiCaprio i hovedrollen (og Kristoffer Joner i en av birollene) utstyrte 20th Century Fox sine 100 testpublikummere med smartarmbånd. Med disse ble det foretatt målinger av blant annet hjerterytme, hudens fuktighet og hørbare gisp. Ut ifra målingene ble det konstatert at filmen hadde fjorten intense øyeblikk som fremkalte økt hjerterytme. Femten scener fremkalte såkalte ”kjemp-eller-flykt” stressreaksjoner, som man kunne se ut fra en kombinasjon av målinger, mens publikummet var nærmest helt urørlig gjennom over halvparten av den over to og en halv timer lange storfilmen. Med andre ord, i følge studioet, ”på kanten av sine seter”.

Kilde: ABC News

(Artikkelfoto: 20th Century Fox)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde