Film

Den kappekledde hevneren kjører med stil, når han tar opp kampen med Superman. Grom, svart stil.
forfatter

Her på redaksjonen er vi alle gadgetfreaks – faktisk så mye at vi kan leve av det. Men vi er imidlertid ingenting i forhold til gadgetoverfreaken Batman, som takket være sin dagjobb som multimilliarden Bruce Wayne råder over nesten ubegrensede midler.

Original_Batmobile
Den opprinnelige Batmobil fra 1941.

Den kappekledde forbrytermaltraktøren har gjennom sin mangeårige karriere i hendene på serietegnere og filminstruktører stille og rolig opptrappet arsenalet av smarte dingser og fryktinngytende gadgets. Det gjelder også hans kjøretøy, batmobilen, som fra begynnelsen i 1941 ikke engang var svart, men som gjennom årene har blitt stadig mer truende og pansret, etterhvert som skurkene har økt kaliberet på sine våpen.

the_tumbler
«The Tumbler» fra Chris Nolans «Dark Knight»-film. Det grommeste Bat-kjøretøyet. Inntil nå!

Det var noen av oss som hadde trodd at den terrengkjørende Tumbler i Chris Nolans tre Batman-filmer var endemålet for våpenkappløpet. Men den gang ei! Når Zack Snyder overtar iscenesettelsen av flaggermusmannen, økes våpenkappløpet ytterligere. Det har i løpet av noen dager sirkulert manipulerte bilder på nettet, som angivelig skulle vise den nye Batmobilen. Men nå har Zack Snyder tatt til motmæle.

Bildet øverst på siden er det første offisielle bildet fra den kommende «Batman vs. Superman: Dawn of Justice». Stikk mot all sannsynlighet har det lyktes å gjøre kjøretøyet enda mer kantet og truende enn Tumbleren. Den nye Batmobilen ser maskinell og samtidig organisk ut. Og ganske velbevæpnet.

Vi tror den blå-røde supermannen kommer til å få rundjuling!

Batmobile_01_1500
Den nok mest kjente inkarnasjonen av Batmobilen stammer fra TV-serien fra 1960-årene. Det var snakk om en ombygget Lincoln Futura-konseptbil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.