Hele livet i iCloud

forfatter

Alle som er iOS-brukere, og dem er det noen millioner av, må snart lære seg et nytt i-ord: iCloud, nettskyen hvor man kan lagre innhold, og automatisk sende det til alle de iOS-enhetene du ønsker. En iPhone-bruker kan synkronisere musikk, data, dokumenter, apps, bøker og mye mer, med iPad-en sin, via iCloud.

iOS er operativsystemet som driver en iPhone og en iPad, og neste store oppdatering heter iOS5 og kommer i høst. Da følger iCloud med som en av mange nye funksjoner. iCloud er litt som dropbox, bare smartere.

Man kan uten å foreta seg noe som helst, lagre innhold fra en iPad i iCloud nettskyen, som automatisk synkroniserer endringer med dine andre enheter som kjører på iOS5.

Og tar sikkerhetskopi av innholdet ditt.

Slik har du allltid tilgang på musikk du har i iTunes, bøker du har lastet ned, dokumenter, apper, e-poster, kalendre, bilder og mer, og det hele går av seg selv. Mens du har mobilen i lomma.

 

Kjøper du et album i iTunes med en iPhone, har du tilgang til det fra iPad-en din, eller en PC eller Mac, så lenge de er tilkoblet trådløst nett eller 3G.

iCloud synkroniserer det gamle musikkbiblioteket ditt, ddet du hadde før oppdateringen til iOS5, og skulle du miste noe innhold på en enhet, får du den igjen neste gang den synkes med iCloud.

Apple lanserer også en abonnementservice kalt iTunes Match. For 25 dollar i året, kan man lagre all musikken, også det man har lastet ned fra andre tjenester eller rippet fra CD, på iCloud.

Det foregår slik at iTunes Match skanner biblioteket for musikk, så gis du tilgang til de samme filene fra iTunes Music Store, uten å måtte laste opp hele musikkbiblioteket til iCloud først. Ulempen er at musikk man har rippet i full oppløsningpå ALAC, AIFF eller WAV-format, blir avspilt i AAC med redusert bitrate på 265 kbps.

På den andre siden, vil MP3-filer med 128 kbps kvalitet, bli avspilt i AAC på 265 kbps, som vil gi noe bedre lyd.

Synkroniseringen av musikkbiblioteket til iCloud skal i følge Apple bare ta noen minutter, så man trenger ikke vente lenge.

Foto: Apple Inc.

Tar man et bilde med iPhone et sted, vil det lastes opp til iCloud og dukke opp automatisk på dine andre enheter med iOS5.

Senere har man tilgang til bildet, som blir liggende i iCloud. Hvor opptil 1000 bilder lagres om gangen.

I den andre enden kan for eksempel en Mac eller PC stilles inn til å lagre automatisk alle bildene du tar med mobilen, når de lastes ned fra iCloud.

iCloud slippes samtidig med iOS5 til enheter som iPhone 3GS, iPhone 4, iPad og iPad to, og tredje og fjerde generasjon iPod touch. Noen dato er ikke satt, Apple sier til høsten, kanskje samtidig med en oppdatering av noen iOS-enheter….

Les mer om iCloud her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.