Hele livet i iCloud

Annonse
Annonse
forfatter

Alle som er iOS-brukere, og dem er det noen millioner av, må snart lære seg et nytt i-ord: iCloud, nettskyen hvor man kan lagre innhold, og automatisk sende det til alle de iOS-enhetene du ønsker. En iPhone-bruker kan synkronisere musikk, data, dokumenter, apps, bøker og mye mer, med iPad-en sin, via iCloud.

iOS er operativsystemet som driver en iPhone og en iPad, og neste store oppdatering heter iOS5 og kommer i høst. Da følger iCloud med som en av mange nye funksjoner. iCloud er litt som dropbox, bare smartere.

Man kan uten å foreta seg noe som helst, lagre innhold fra en iPad i iCloud nettskyen, som automatisk synkroniserer endringer med dine andre enheter som kjører på iOS5.

Og tar sikkerhetskopi av innholdet ditt.

Slik har du allltid tilgang på musikk du har i iTunes, bøker du har lastet ned, dokumenter, apper, e-poster, kalendre, bilder og mer, og det hele går av seg selv. Mens du har mobilen i lomma.

Annonse

 

Kjøper du et album i iTunes med en iPhone, har du tilgang til det fra iPad-en din, eller en PC eller Mac, så lenge de er tilkoblet trådløst nett eller 3G.

iCloud synkroniserer det gamle musikkbiblioteket ditt, ddet du hadde før oppdateringen til iOS5, og skulle du miste noe innhold på en enhet, får du den igjen neste gang den synkes med iCloud.

Apple lanserer også en abonnementservice kalt iTunes Match. For 25 dollar i året, kan man lagre all musikken, også det man har lastet ned fra andre tjenester eller rippet fra CD, på iCloud.

Annonse

Det foregår slik at iTunes Match skanner biblioteket for musikk, så gis du tilgang til de samme filene fra iTunes Music Store, uten å måtte laste opp hele musikkbiblioteket til iCloud først. Ulempen er at musikk man har rippet i full oppløsningpå ALAC, AIFF eller WAV-format, blir avspilt i AAC med redusert bitrate på 265 kbps.

På den andre siden, vil MP3-filer med 128 kbps kvalitet, bli avspilt i AAC på 265 kbps, som vil gi noe bedre lyd.

Synkroniseringen av musikkbiblioteket til iCloud skal i følge Apple bare ta noen minutter, så man trenger ikke vente lenge.

Foto: Apple Inc.

Annonse

Tar man et bilde med iPhone et sted, vil det lastes opp til iCloud og dukke opp automatisk på dine andre enheter med iOS5.

Senere har man tilgang til bildet, som blir liggende i iCloud. Hvor opptil 1000 bilder lagres om gangen.

I den andre enden kan for eksempel en Mac eller PC stilles inn til å lagre automatisk alle bildene du tar med mobilen, når de lastes ned fra iCloud.

iCloud slippes samtidig med iOS5 til enheter som iPhone 3GS, iPhone 4, iPad og iPad to, og tredje og fjerde generasjon iPod touch. Noen dato er ikke satt, Apple sier til høsten, kanskje samtidig med en oppdatering av noen iOS-enheter….

Les mer om iCloud her.

Annonse

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.