Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Grisebillig virtual reality

Carl Zeiss er ikke kjent som noe billigmerke, men 99 dollar for dette virtual reality-headsettet er et kupp.

Skrevet av / 13.10.14 - 14:50
Grisebillig virtual reality

Vel og merke dersom du kan leve med at det ikke følger med en skjerm. Forvirret? La meg forklare. VR One som det kalles, er laget for å brukes sammen med en smartmobil, som de fleste av oss har.

Brillene bruker en skuff som er tilpasset mobilen, som dyttes inn i brillene fra siden. Da får man cirka 100 graders synsfelt via to Zeiss okularer – et for hvert øye, og vips har man et par fete virtual reality-briller.

Zeiss VR One front

VR One kan brukes med mobiler som har skjermstørrelser fra 4.7 tommer til 5.2 tommer, altså de fleste større mobiler, som iPhone 6 og Samsung Galaxy S5, som er de første mobilene som støttes når brillene er i salg mot slutten av året.

Zeiss VR One fungerer ellers som Oculus Rift, som bruker skjermen fra en Samsung Galaxy Note 3, og det kommer også et utviklingskit til VR One, slik at spillutviklere for eksempel kan utvikle for VR-brillene. Det blir også sluppet apper for VR One, for iOS og Android, når de er i salg senere.


Zeiss VR One side

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top