Mobiltilbehør

Carl Zeiss er ikke kjent som noe billigmerke, men 99 dollar for dette virtual reality-headsettet er et kupp.
Annonse
Annonse
forfatter

Vel og merke dersom du kan leve med at det ikke følger med en skjerm. Forvirret? La meg forklare. VR One som det kalles, er laget for å brukes sammen med en smartmobil, som de fleste av oss har.

Brillene bruker en skuff som er tilpasset mobilen, som dyttes inn i brillene fra siden. Da får man cirka 100 graders synsfelt via to Zeiss okularer – et for hvert øye, og vips har man et par fete virtual reality-briller.

Zeiss VR One front

VR One kan brukes med mobiler som har skjermstørrelser fra 4.7 tommer til 5.2 tommer, altså de fleste større mobiler, som iPhone 6 og Samsung Galaxy S5, som er de første mobilene som støttes når brillene er i salg mot slutten av året.

Zeiss VR One fungerer ellers som Oculus Rift, som bruker skjermen fra en Samsung Galaxy Note 3, og det kommer også et utviklingskit til VR One, slik at spillutviklere for eksempel kan utvikle for VR-brillene. Det blir også sluppet apper for VR One, for iOS og Android, når de er i salg senere.


Zeiss VR One side

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.