Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Navigasjon med utvidet virkelighet

Ved hjelp av utvidet virkelighet er Wikitude Drive det mest interessante navigasjonssystemet for smartmobil vi hittil har sett.

Skrevet av / 31.01.12 - 12:05
Navigasjon med utvidet virkelighet

Wikitude Drive er en navigasjonsapp for Android som bruker kameralinsa for å vise veien du kjører på skjermen, og legger retningsmarkering på sanntids video av veien foran deg.

Navigasjon som vi kjenner den er kjekk, men ikke uten feil. Når stemmen ber deg svinge venstre, hender det sikkert du spør deg: ”Er det denne venstresvingen, eller den som er like etter?”

Wikitude Drive eliminerer problemet, ved å legge en tredimensjonell kjørerute direkte oppå videoen fra veien du kjører på akkurat nå! En aldri så liten genistrek, altså.

I tillegg til at det aldri lenger er noen tvil om hvor du skal svinge, ser du på skjermen om det plutselig skjer noe i trafikkbildet, som at bilen foran deg stopper eller det kommer fotgjengere foran bilen.

Utvidet virkelighet eller ”augmented reality” (AR), forutsetter selvsagt at du har telefonen montert i frontruta, med kameraobjektivet rettet mot veien. Ønsker du å bruke den håndholdt, kan det være en fordel å skru av AR-funksjonen og heller bruke vanlig, forenklet navigasjonsgrafikk.

Ikke for Norge ennå
Dessverre er det dårlige nyheter også. For det første er Wikitude Drive ennå ikke klargjort for Norge og Skandinavia. For det andre krever den så mye kapasitet at den bare er garantert å funke med et fåtall Android-telefoner, deriblant Google Nexus S, HTC Nexus One, HTC Desire, Sony Ericsson X8 og Sony Ericsson 10i, i tillegg til Samsung Galaxy Tab. Telefoner som er oppgitt å garantert IKKE funke skikkelig er HTC Wildfire, HTC Desire HD, Samsung Galaxy S, LG Optimus 2x, samt alle Android 3.0- og 3.1-enheter – enn så lenge.

Wikitude Drive koster ca 50-80 kroner, avhengig av land.

wikitude.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top