Navigasjon med utvidet virkelighet

Ved hjelp av utvidet virkelighet er Wikitude Drive det mest interessante navigasjonssystemet for smartmobil vi hittil har sett.
Annonse
Annonse
forfatter

Wikitude Drive er en navigasjonsapp for Android som bruker kameralinsa for å vise veien du kjører på skjermen, og legger retningsmarkering på sanntids video av veien foran deg.

Navigasjon som vi kjenner den er kjekk, men ikke uten feil. Når stemmen ber deg svinge venstre, hender det sikkert du spør deg: ”Er det denne venstresvingen, eller den som er like etter?”

Wikitude Drive eliminerer problemet, ved å legge en tredimensjonell kjørerute direkte oppå videoen fra veien du kjører på akkurat nå! En aldri så liten genistrek, altså.

I tillegg til at det aldri lenger er noen tvil om hvor du skal svinge, ser du på skjermen om det plutselig skjer noe i trafikkbildet, som at bilen foran deg stopper eller det kommer fotgjengere foran bilen.

Utvidet virkelighet eller ”augmented reality” (AR), forutsetter selvsagt at du har telefonen montert i frontruta, med kameraobjektivet rettet mot veien. Ønsker du å bruke den håndholdt, kan det være en fordel å skru av AR-funksjonen og heller bruke vanlig, forenklet navigasjonsgrafikk.

Annonse

Ikke for Norge ennå
Dessverre er det dårlige nyheter også. For det første er Wikitude Drive ennå ikke klargjort for Norge og Skandinavia. For det andre krever den så mye kapasitet at den bare er garantert å funke med et fåtall Android-telefoner, deriblant Google Nexus S, HTC Nexus One, HTC Desire, Sony Ericsson X8 og Sony Ericsson 10i, i tillegg til Samsung Galaxy Tab. Telefoner som er oppgitt å garantert IKKE funke skikkelig er HTC Wildfire, HTC Desire HD, Samsung Galaxy S, LG Optimus 2x, samt alle Android 3.0- og 3.1-enheter – enn så lenge.

Wikitude Drive koster ca 50-80 kroner, avhengig av land.

wikitude.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde