Navigasjon med utvidet virkelighet

Ved hjelp av utvidet virkelighet er Wikitude Drive det mest interessante navigasjonssystemet for smartmobil vi hittil har sett.

Wikitude Drive er en navigasjonsapp for Android som bruker kameralinsa for å vise veien du kjører på skjermen, og legger retningsmarkering på sanntids video av veien foran deg.

Navigasjon som vi kjenner den er kjekk, men ikke uten feil. Når stemmen ber deg svinge venstre, hender det sikkert du spør deg: ”Er det denne venstresvingen, eller den som er like etter?”

Wikitude Drive eliminerer problemet, ved å legge en tredimensjonell kjørerute direkte oppå videoen fra veien du kjører på akkurat nå! En aldri så liten genistrek, altså.

I tillegg til at det aldri lenger er noen tvil om hvor du skal svinge, ser du på skjermen om det plutselig skjer noe i trafikkbildet, som at bilen foran deg stopper eller det kommer fotgjengere foran bilen.

Utvidet virkelighet eller ”augmented reality” (AR), forutsetter selvsagt at du har telefonen montert i frontruta, med kameraobjektivet rettet mot veien. Ønsker du å bruke den håndholdt, kan det være en fordel å skru av AR-funksjonen og heller bruke vanlig, forenklet navigasjonsgrafikk.

Ikke for Norge ennå
Dessverre er det dårlige nyheter også. For det første er Wikitude Drive ennå ikke klargjort for Norge og Skandinavia. For det andre krever den så mye kapasitet at den bare er garantert å funke med et fåtall Android-telefoner, deriblant Google Nexus S, HTC Nexus One, HTC Desire, Sony Ericsson X8 og Sony Ericsson 10i, i tillegg til Samsung Galaxy Tab. Telefoner som er oppgitt å garantert IKKE funke skikkelig er HTC Wildfire, HTC Desire HD, Samsung Galaxy S, LG Optimus 2x, samt alle Android 3.0- og 3.1-enheter – enn så lenge.

Wikitude Drive koster ca 50-80 kroner, avhengig av land.

wikitude.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.