Google vil åpne sine egne butikker

Google følger i Apple og Microsofts fotsport, og vil etablere sin egen salgskanal. De første butikkene skal åpne i USA før jul i år.
Annonse
Annonse
forfatter

Google vil gjerne ha et fysisk ansikt utad, og ønsker å gi flere forbrukere mulighet til å prøve de etter hvert mange Nexus- og Chrome-baserte produktene firmaet har lansert de siste årene. Derfor arbeider søkemotorgiganten med konkrete planer om at åpne en rekke detailbutikker, som i første omgang blir å finne i de største byene i USA. Det skriver 9to5google.com.

Det er nå gått tre år siden Google lanserte den første Nexus-smartphone med Android, og siden er en masse Android-baserte Nexus-produkter – både tablets og smartphones – kommet til. Med egne butikker vil både Nexus-produkterne samt de mer ukjente laptopene med Googles pc-operativsystem, Chrome OS(de såkalte Chromebooks), få en egen salgskanal. Samtidig vil butikkerne kunne tilby bedre kvalifisert hjelp og rådgivning, slik Apple har gjort det i årevis med sine Apple Stores.

Bygger på erfaring
Selv om Google ikke har hatt egne butikker før, har de en del erfaring fra butikksalg. For eksempel finnes det Google ”butikk-i-butikken” i hundrevis av Best Buy butikker i USA, samt en rekke PCWorld/Dixon-butikker i Storbritannia. I samarbeid med Virgin har Google også hatt små kiosker plassert på diverse flyplasser.

I samarbeid med Virgin har Google også hatt små flyplass-kiosker. Her er en i San Francisco.
I samarbeid med Virgin har Google også hatt små flyplass-kiosker. Her er en i San Francisco.

Målet for de kommende butikkene skal dog være langt mere ambisiøst, mener 9to5google.com.

Briller og førerløse biler
Google har de siste årene arbeidet på en rekke banebrytende produkter, som firmaet nå også får mulighet til å presentere og selge gjennom egne butikker. Her tenker vi først og fremst på Project Glass, som er Googles forsøk på å implementere apps, augmented reality og andre smarte funksjoner i et sett lette briller. Og selvfølgelig de førerløse bilene som Google er kommet langt med i USA – så langt, faktisk, at flere amerikanske stater allerede har endret lovgivningen for å tillate førerløse biler!

Annonse

Læs også: Nu kan du opleve førerløse biler på gaderne

Tanken er kort sagt, at disse nye teknologier er så annerledes fra det vi har sett før, at forbrukerne har behov for å se og ta på produktene for å bli overbevist. Og det er dette Google nå åpenbart vil gjøre noe med.

Model med prototype af Googles smarte briller.
Modell med prototype af Googles smarte briller.

Kilde: 9to5google.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.