Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Google vil åpne sine egne butikker

Google følger i Apple og Microsofts fotsport, og vil etablere sin egen salgskanal. De første butikkene skal åpne i USA før jul i år.

Skrevet av / 17.02.13 - 09:08
Google vil åpne sine egne butikker

Google vil gjerne ha et fysisk ansikt utad, og ønsker å gi flere forbrukere mulighet til å prøve de etter hvert mange Nexus- og Chrome-baserte produktene firmaet har lansert de siste årene. Derfor arbeider søkemotorgiganten med konkrete planer om at åpne en rekke detailbutikker, som i første omgang blir å finne i de største byene i USA. Det skriver 9to5google.com.

Det er nå gått tre år siden Google lanserte den første Nexus-smartphone med Android, og siden er en masse Android-baserte Nexus-produkter – både tablets og smartphones – kommet til. Med egne butikker vil både Nexus-produkterne samt de mer ukjente laptopene med Googles pc-operativsystem, Chrome OS(de såkalte Chromebooks), få en egen salgskanal. Samtidig vil butikkerne kunne tilby bedre kvalifisert hjelp og rådgivning, slik Apple har gjort det i årevis med sine Apple Stores.

Bygger på erfaring
Selv om Google ikke har hatt egne butikker før, har de en del erfaring fra butikksalg. For eksempel finnes det Google ”butikk-i-butikken” i hundrevis av Best Buy butikker i USA, samt en rekke PCWorld/Dixon-butikker i Storbritannia. I samarbeid med Virgin har Google også hatt små kiosker plassert på diverse flyplasser.

I samarbeid med Virgin har Google også hatt små flyplass-kiosker. Her er en i San Francisco.
I samarbeid med Virgin har Google også hatt små flyplass-kiosker. Her er en i San Francisco.

Målet for de kommende butikkene skal dog være langt mere ambisiøst, mener 9to5google.com.

Briller og førerløse biler
Google har de siste årene arbeidet på en rekke banebrytende produkter, som firmaet nå også får mulighet til å presentere og selge gjennom egne butikker. Her tenker vi først og fremst på Project Glass, som er Googles forsøk på å implementere apps, augmented reality og andre smarte funksjoner i et sett lette briller. Og selvfølgelig de førerløse bilene som Google er kommet langt med i USA – så langt, faktisk, at flere amerikanske stater allerede har endret lovgivningen for å tillate førerløse biler!

Læs også: Nu kan du opleve førerløse biler på gaderne

Tanken er kort sagt, at disse nye teknologier er så annerledes fra det vi har sett før, at forbrukerne har behov for å se og ta på produktene for å bli overbevist. Og det er dette Google nå åpenbart vil gjøre noe med.

Model med prototype af Googles smarte briller.
Modell med prototype af Googles smarte briller.

Kilde: 9to5google.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top