Google med strømmetjeneste

Google vil lansere en abonnementstjeneste for musikkstrømming.

I følge en rapport fra Bloomberg kan Google senere i dag offentliggjøre planene for sin musikktjeneste på I/O-konferensen for utviklere i San Francisco.

Musikktjenesten skal både kunne lastes ned som en egen app til smartmobilen, samt bli bakt inn i nettleserversjonen av YouTube. Det var vel egentlig bare et tidsspørsmål før teknologigiganten også vil gjøre seg gjeldende på musikkfronten, og dermed ytterligere styrke sin stilling både i mobilbransjen og på nett.

Utvidelse av Google-universet
Enten du har Android eller Apple smartmobil eller nettbrett tilbyr Google ulike apper som fungerer godt sammen, og med en kommende musikkapp vil selskapet ytterligere kunne sementere sitt univers. Nå spørs det om den kommende musikktjenesten blir tilgjengelig på Apples iOS med det første, da dette også kan bli en trussel mot iTunes. Det spørs hvorvidt Apple etter hvert vil se på mobiltelefonen som et rent aksesspunkt til hele det digitale universet, eller om de også i fremtiden vil fortsette med å låse seg inne i sitt eget økosystem. At Apple tillater at Googles iOS-apper Chrome, Maps og Gmail snakker så godt sammen og blant annet overstyrer Safari og Apple Maps, kan tyde på at Apple har myknet opp noe på programvarefronten.

Googles hovedkonkurrent, i hvert fall i Europa, vil likevel bli Spotify, med over 6 millioner betalende abonnenter og over 24 millioner aktive brukere i 28 land.

I Skandinavia har vi også den stadig bedre etablerte tjenesten Wimp, som foruten tilgjengeligheten av musikken også er kjent for godt redaksjonelt innhold. I skrivende stund holder Wimp dessuten på med betatesting av tapsfri strømming i Flac-formatet.

I mellomtiden styrkes ryktene om at Apple også er på gang med en strømmetjeneste, som kan bli hetende iRadio.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.