Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Google med strømmetjeneste

Google vil lansere en abonnementstjeneste for musikkstrømming.

Skrevet av / 15.05.13 - 10:10
Google med strømmetjeneste

I følge en rapport fra Bloomberg kan Google senere i dag offentliggjøre planene for sin musikktjeneste på I/O-konferensen for utviklere i San Francisco.

Musikktjenesten skal både kunne lastes ned som en egen app til smartmobilen, samt bli bakt inn i nettleserversjonen av YouTube. Det var vel egentlig bare et tidsspørsmål før teknologigiganten også vil gjøre seg gjeldende på musikkfronten, og dermed ytterligere styrke sin stilling både i mobilbransjen og på nett.

Utvidelse av Google-universet
Enten du har Android eller Apple smartmobil eller nettbrett tilbyr Google ulike apper som fungerer godt sammen, og med en kommende musikkapp vil selskapet ytterligere kunne sementere sitt univers. Nå spørs det om den kommende musikktjenesten blir tilgjengelig på Apples iOS med det første, da dette også kan bli en trussel mot iTunes. Det spørs hvorvidt Apple etter hvert vil se på mobiltelefonen som et rent aksesspunkt til hele det digitale universet, eller om de også i fremtiden vil fortsette med å låse seg inne i sitt eget økosystem. At Apple tillater at Googles iOS-apper Chrome, Maps og Gmail snakker så godt sammen og blant annet overstyrer Safari og Apple Maps, kan tyde på at Apple har myknet opp noe på programvarefronten.

Googles hovedkonkurrent, i hvert fall i Europa, vil likevel bli Spotify, med over 6 millioner betalende abonnenter og over 24 millioner aktive brukere i 28 land.

I Skandinavia har vi også den stadig bedre etablerte tjenesten Wimp, som foruten tilgjengeligheten av musikken også er kjent for godt redaksjonelt innhold. I skrivende stund holder Wimp dessuten på med betatesting av tapsfri strømming i Flac-formatet.

I mellomtiden styrkes ryktene om at Apple også er på gang med en strømmetjeneste, som kan bli hetende iRadio.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top