BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Nettbrett og mediespiller fra Google

Foruten en ny versjon av operativsystemet Android lanserer Google to nye, fysiske produkter: Nexus Q og Nexus 7.

Akkurat nå holder Google sin egen årlige konferanse ved navn Google I/O. På et pressemøte i går kveld presenterte søkemaskingiganten to meget spennende produkter, som klart viser at Google satser på å matche Apple produkt for produkt, service for service.

Først og fremst stiftet de fremmøtte journalistene bekjentskap med Android 4.1 Jelly Bean. Det har skjedd betydlige forbedringer i forhold til Android 4.0 Ice Cream Sandwich, og blant de viktigste er økt fokus på ytelse, ytelse, ytelse. Alle apps og menyer skal kjøre mer flytende og responderende. Samtidig skal batterilevetiden forbedres, som er mulig ved at operativsystemet skal kunne underklokke prosessoren ved behov.

Videre kommer flere visuelle forbedringer. Inntasting av tekst blir raskere, og notifikasjonene blir mer avansert. Også kameraet får forbedringer. Apples Siri fikk allerede med Samsung Galaxy S III en konkurrent ved navn S-Voice, men nå flekser Google med musklene. Med Android 4.1 skal du kunne søke med stemmen, og søkeresultatene står Google selv for. Er det ikke noe med at Google er meget gode på de søkegreiene? Jo, det er det visst, så det gleder vi oss til å teste.

Android 4.1 Jelly Bean byder selvfølgelig på mange flere nyheder, som du kan læse mere om her.

Jelly Bean slippes i juli – i første omgang til Nexus 7, Motorola Xoom 2 og Galaxy Nexus.

Imens går vi videre til Googles to nye, fysiske produkter, hvorav det mest overraskende er Nexus Q. Det er en slags kube eller kule, som kan kobles til brukerens TV eller høyttalere. Den henter deretter innhold fra skyen via Google Play-butikken. Mediespilleren kan styres via Android-enheter, og man kan plassere flere Q-er i forskjellige rom. På mange måter lyder det jo som Googles svar på Apple TV, men spennende er det at forskjellige brukere kan legge sanger inn på felles spillelister, som så kan avspilles av Nexus Q. På den måten integreres også det sosiale elementet i produktet. Hvor Nexus Q ikke kan sammenliknes med Apple TV er på prismerket. Hvor Apple TV kan anskaffes for kun 99 amerikanske dollar, kommer Nexus Q til å koste hele 349 dollar!

Ikke overraskende var det at Google også lanserte sitt eget nettbrett, Nexus 7. Den produseres av Asus og er utstyrt med blant annet en Tegra 3 firekjerners prosessor, 1 GB RAM, enten 8 eller 16 GB lagringsplass samt en 7-tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Nexus 7 er ikke tenkt som et dyrt high-end-produkt, men snarere som en konkurrent til Amazon Kindle Fire, som er et billig nettbrett med begrensede funksjoner, som ikke desto mindre har solgt glimrende i USA. Nexus 7 blir i likhet med konkurrenten fra Amazon riktig så billig og kommer til å koste kun 199 dollar. Nettbrettet kan bestilles allerede nå og kommer ut til forbrukerne i midten av juli. Altså i USA.

Her kan du lese både om Nexus Q og Nexus 7.

Vi vet ikke om og i så fall når Nexus 7 kommer til Norge. Det samme gjelder Nexus Q.

De følgende to videoene er Googles introduksjoner til Nexus Q og Nexus 7.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!