Search
Generic filters

Denne ble for nerdete

Google har i all stillhet visket vekk sporene av Google Glass.

Som de fleste fremdeles husker, prøvde Google for ikke veldig lenge siden å overbevise verden om at vi alle i fremtiden ville gå rundt med en digital monokkel, som ga oss informasjon direkte på netthinnen. Google Glass kjørte som et forsøksprosjekt i flere år, hvor vi så hvordan for eksempel New Yorks politi testet oppfinnelsen.

Så ble det stille. For et år siden, i januar 2015, trakk Google prototypen vekk fra markedet. Men det ingen ferdig utgave. Kanskje var det prisen på 10.000 kroner, som ga dødsstøtet for privatutgaven av Google Glass, eller kanskje var det beskyldninger om krenkelse av privatlivet, da brillene inneholdt videokamera og internettforbindelse. Eller fikk innretningen bare sin bærer til å se et hakk for nerdete ut. Uansett kom det aldri noen forbrukerversjon av Google Glass.

Nå har Google gjort skrinleggingen komplett ved å stenge sine Google Glass-relaterte konti på Twitter, Instagram og Google+.

Man kan imidlertid stadig søke på Google etter Google Glass, og supernerd-brillen lever formelt fremdeles som profesjonelt produkt, hvor sjefsutvikleren av iPhone og iPod, Tony Fadell, har tilbudt å videreudvikle brillen. Så kanskje får vi se den igjen – en vakker dag.

 

Google Glass, smart glasses under development by Google are seen in handout photo
Foto: Google

Kilde: Gizmodo

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!