Nær-kroppen-teknologi

Google har i all stillhet visket vekk sporene av Google Glass.
Annonse
Annonse
forfatter

Som de fleste fremdeles husker, prøvde Google for ikke veldig lenge siden å overbevise verden om at vi alle i fremtiden ville gå rundt med en digital monokkel, som ga oss informasjon direkte på netthinnen. Google Glass kjørte som et forsøksprosjekt i flere år, hvor vi så hvordan for eksempel New Yorks politi testet oppfinnelsen.

Så ble det stille. For et år siden, i januar 2015, trakk Google prototypen vekk fra markedet. Men det ingen ferdig utgave. Kanskje var det prisen på 10.000 kroner, som ga dødsstøtet for privatutgaven av Google Glass, eller kanskje var det beskyldninger om krenkelse av privatlivet, da brillene inneholdt videokamera og internettforbindelse. Eller fikk innretningen bare sin bærer til å se et hakk for nerdete ut. Uansett kom det aldri noen forbrukerversjon av Google Glass.

Nå har Google gjort skrinleggingen komplett ved å stenge sine Google Glass-relaterte konti på Twitter, Instagram og Google+.

Man kan imidlertid stadig søke på Google etter Google Glass, og supernerd-brillen lever formelt fremdeles som profesjonelt produkt, hvor sjefsutvikleren av iPhone og iPod, Tony Fadell, har tilbudt å videreudvikle brillen. Så kanskje får vi se den igjen – en vakker dag.

 

Google Glass, smart glasses under development by Google are seen in handout photo
Foto: Google

Kilde: Gizmodo

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter