nyhet

Google Home: nå kommer de norske tjenestene

Rett etter lanseringen kan man allerede velge mellom et vell av nyhetstjenester.

Skrevet av / 24.10.18 - 12:20
Google Home: nå kommer de norske tjenestene

Da vi i går kveld publiserte vår test av norskspråklig Google Home, med hovedvekt på Google Home Mini, hadde vi ikke fått tilgang på norske nyhetstjenester. «Ok, Google, gi meg dagens nyheter» gjorde ikke stort, før vi fikk lagt inn engelskspråklige tjenester som f.eks. CNN og Reuters. Og det er vel og bra med internasjonale nyheter, men man vil jo gjerne ha en norsk nyhetsoppleser. Vi visste på forhånd at TV2 var på vei, men da vi våknet i dag tidlig kunne vi plutselig i tillegg til TV2 velge nyheter fra NRK, P3, P4, Radio Norge og VG, i tillegg til lokalnyheter fra NRK.

Tredjeparter

Til nå har utvalget tredjeparter som tillates i den norske appen vært noe begrenset. For eksempel får man ennå ikke mulighet for å styre Harmony fjernkontroller med norsk Google Home. Men dette vil forbedres gradvis. I dag kom støtte for Tado smarte hjemmeklimasystemer, så man for eksempel kan si: «Ok, Google, sett stue til 22 grader.» Man kan for eksempel også styre Canal Digital sin OnePlace satellittmottaker, da denne er Android-basert og har innebygd støtte for Chromecast.

Radio

Når det gjelder norske radiostasjoner, fikk vi i testperioden ikke dette til å fungere. Men nå funker det. Nå kan du si: «Hey/OK, Google, spill av NRK P1 radio» eller «Spill av Radio Norge radio», og vipps så kan du si farvel til DAB-radioen din.

Med andre ord, testen vi skrev i går er allerede i ferd med å bli utdatert, og Google Home-systemet vil bare bli bedre.

 

Artikkelbilde: Helle Skjervold og Edward Kenney fra Google viser stolt frem Home og Home Mini smarthøyttalere. Foto: Geir Gråbein Nordby

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top